Volvo câştigă teren în preferinţele românilor

EIT-Forum Auto, importatorul mărcii suedeze Volvo în România, a comercializat anul trecut 824 de automobile pe piaţa locală, în creştere cu 76,8% faţă de anul 2006, a declarat luni agenţiei MEDIAFAX, directorul de vânzări al companiei, Bogdan Huidan.

4 afișări
Imaginea articolului Volvo câştigă teren în preferinţele românilor

Imagine preluată de pe site-ul: http://www.volvocars.ro

Cel mai bine vândut model Volvo pe piaţa auto locală a fost SUV-ul (Sport Utility Vehicle) XC90, care şi-a găsit 247 de posesori în ţară, anul trecut, cu 21% mai mulţi decât în 2006.

Modelul S40 a fost comercializat în 205 exemplare, cu 69,4% mai multe decât în 2006. Din modelul C30, lansat pe piaţa locală în februarie 2007, EIT-Forum Auto a vândut 147 unităţi, dublu faţă de ţinta anunţată la lansare.

EIT-Forum Auto importă şi comercializează în România nouă modele Volvo, cu cele 824 de unităţi vândute deţinând 0,26% din piaţa locală de autoturisme noi, care s-a situat în 2007 la 315.621 unităţi.

În 2006, importatorul Volvo a vândut 466 automobile, cu 10% mai puţin decât în 2005.

Producătorul suedez de automobile Volvo a fost cumpărat de Ford în 1998 şi plasat în divizia Premier Automotive Group, din care mai fac parte mărcile, Jaguar şi Land Rover, pe care constuctorul auto american intenţionează să le vândă, aşa cum a procedat cu Aston Martin la începutul anului 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici