Vosganian: Aproape două milioane de români sunt apţi de muncă, dar nu lucrează

Aproape două milioane de români sunt apţi de muncă, dar nu lucrează în prezent, iar aceşti oameni ar putea susţine programele investiţionale, a declarat vineri ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

21 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Aproape două milioane de români sunt apţi de muncă, dar nu lucrează

Vosganian: Aproape două milioane de români sunt apţi de muncă, dar nu lucrează (Imagine: Mediafax Foto)

"În primele luni din acest an am avut o dinamică a investiţiilor străine de 32%. Am recomandat investitorilor să traverseze Carpaţii, în Moldova şi în alte zone", a spus Vosganian la masa rotundă "Evoluţiile socio-economice din România: valorificarea oportunităţilor oferite de către Strategia Lisabona a Uniunii Europene pentru dezvoltare şi locuri de muncă".

La rândul lui, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a afirmat că în România există un deficit de forţă de muncă.

În acest context, el a nominalizat locuitorii din zona rurală, care sunt puţin educaţi şi care vor fi greu de "adus la şcoală".

Costin a apreciat că acestor oameni le va fi foarte greu să îşi găsească locuri de muncă.

"Ministrul Vosganian s-a referit la două milioane de oameni care sunt apţi de muncă, dar care nu au pregătire calificată", a spus preşedintele BNS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici