Vosganian: Băsescu trebuia să dea afară 5 consilieri

Fostul ministru al Finanţelor Varujan Vosganian a declarat, joi seară, pentru MEDIAFAX, că înainte de a reduce ajutoarele, preşedintele Băsescu ar fi trebuit să-şi concedieze cinci consilieri prezidenţiali, iar Guvernul trebuia să desfiinţeze nişte ministere sau să le comaseze în unul singur.

20 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Băsescu trebuia să dea afară 5 consilieri

Vosganian: Băsescu trebuia să dea afară 5 consilieri (Imagine:Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Din punct de vedere politic, preşedintele, dacă tot e primul-ministru en-titre, trebuia să asume responsabilitatea Guvernului pentru partea sa de vină. Preşedintele treabuia întâi să dea afară cel puţin cinci din cei 10 consilieri prezidenţiali ai săi, Guvernul trebuia să renunţe la Ministerul Lucrărilor publice, care poate să devină secretariat de stat la Ministerul Finanţelor, putea să renunţe la Ministerul Comunicaţiilor, care poate să devină o agenţie fără niciun fel de problemă, putea, de pildă, să comaseze Ministerul Muncii, Educaţiei şi Sănătăţii într-un Minister al Politicilor publice, sau într-un minister al Protecţiei sociale", a susţinut Vosganian.

El a subliniat că Executivul mai putea să anunţe "transformarea Direcţiilor judeţene agricole în Camere agricole, în administrarea sectorului pruvat, şi altele înainte de a reduce ajutoarele".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că pensiile vor scădea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse "masiv subvenţiile", banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici