Vosganian: Discuţiile cu CE privind taxa auto, finalizate până săptămâna viitoare

Autorităţile române şi oficialii Comisiei Europene (CE) vor finaliza, până săptămâna viitoare, discuţiile privind taxa auto, ulterior urmând să fie stabilit nivelul final al acesteia şi să fie elaborat proiectul de act normativ, a declarat, luni, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

11 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Discuţiile cu CE privind taxa auto, finalizate până săptămâna viitoare

Vosganian: Discuţiile cu CE privind taxa auto, finalizate până săptămâna viitoare

"Ne-am asumat solicitarea CE ca nivelul taxei să fie compatibil cu valoarea de piaţă", a spus Vosganian.

El a precizat că încasările din taxa auto vor fi administrate de Ministerul Mediului.

Valoarea taxei de primă înmatriculare va creşte chiar şi de aproape trei ori în cazul maşinilor noi, urmând să scadă proporţional cu vechimea, în cazul autovehiculelor cu aceeaşi cilindree şi încadrate în aceeaşi normă de poluare Euro, au declarat săptămâna trecută, agenţiei MEDIAFAX, surse guvernamentale.

Executivul a decis, săptămâna trecută, să transmită Comisiei Europene o scrisoare conţinând modificările pe care le propune în legătură cu modul de calcul al taxei de primă înmatriculare. Modul în care aceasta a fost aplicată anterior a nemulţumit Comisia, care a apreciat că taxa este discriminatorie în ceea ce priveşte maşinile mai vechi.

"Noul principiu pe care-l introducem în modul de calcul al taxei este acela că vechimea converge cu deprecierea în cazul maşinilor din aceeaşi clasă Euro şi cu cilindree similară", au spus sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici