Vosganian: România ar putea atrage în 2008 investiţii străine directe de peste 10 mld. euro

România ar putea înregistra în acest an investiţii străine directe în valoare de peste zece miliarde de euro, valoare record, a declarat, joi, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

11 afișări
Imaginea articolului Vosganian: România ar putea atrage în 2008 investiţii străine directe de peste 10 mld. euro

Vosganian: România ar putea atrage în 2008 investiţii străine directe de peste 10 mld. euro (Imagine: Mediafax Foto)

"Putem spera în acest an să doborâm recordul psihologic de zece miliarde de euro, în condiţiile în care după primele şase luni valoarea investiţiilor străine directe a fost de 4,8 miliarde de euro, iar seriile anuale de date ne arată că în a doua jumătate a anului valoarea lor creşte", a afirmat Vosganian.

Oficialul a menţionat că evoluţia indicatorului se bazează în special pe investiţii realizate pe platformele deja existente, în condiţiile în care procesul de privatizare s-a încheiat în linii mari.

"În 2008 suntem la peste 60% acoperire a deficitului de cont curent din investiţii străini directe", a mai spus Vosganian.

În 2007, România a atras investiţii străine de şapte miliarde de euro.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici