Vosganian: Scăderea PIB poate ajunge la 8-10%

Scăderea Produsului Intern Brut (PIB) ar putea ajunge la 8-10% în al doilea şi al treilea trimestru din acest an, după reducerea de peste 6% din primele trei luni, ca urmare a scăderii comenzilor din industrie, potrivit preşedintelui comisiei economice din Senat, Varujan Vosganian.

18 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Scăderea PIB poate ajunge la 8-10%

Vosganian: Scăderea PIB poate ajunge la 8-10% (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"În trimestrele doi şi trei ne-am putea confrunta cu o scădere şi mai severă a economiei datorată scăderii comenzilor din industrie.Contractele din trecut s-au încheiat, iar companiile se regăsesc în situaţia în care nu mai pot reînnoi aceste contracte", a declarat, joi, Vosganian, la un seminar pe teme economice.

Acesta a explicat că previziunea de scădere economică sub 4% pare uşor hazardată.

PIB-ul României s-a redus cu 6,2%, în termeni reali, în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal ca urmare a activităţii în scădere din agricultură şi industrie.

Fondul Monetar Internaţional anticipează o contracţie a economiei de 4,1% în acest an, în timp ce prognoza Comisiei Europene este de minus 4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici