Vosganian: Stocurile de combustibil pentru iarnă sunt suficiente

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat, joi, că stocurile de combustibil din sezonul rece vor fi suficiente pentru a acoperi o creştere a consumului de energie cu aproximativ 5,6%, faţă de perioada similară a anului trecut, deşi se întrevede o iarnă mai grea.

3 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Stocurile de combustibil pentru iarnă sunt suficiente

Vosganian: Stocurile de combustibil pentru iarnă sunt suficiente

Vosganian a menţionat că în perioada 1 octombrie 2007 - 31 martie 2008 ar putea exista fenomene climatice mai severe faţă de anul trecut, însă stocurile de combustibil vor fi acoperite de producătorii de energie.

"Faţă de anul trecut, acum suntem mult mai bine pregătiţi. Suntem optimişti că vom reuşi să asigurăm necesarul de enegie, deşi se anunţă criterii climatice mai severe", a declarat Vosganian, într-o conferinţă de presă.

El a explicat situaţia mai bună a stocurilor de combustibili faţă de anul trecut, prin faptul că în perioada de vară a fost folosită mai multă păcură şi gaz. Totodată, prin mecanismul de tranzacţionare a electricităţii între producătorii termo, hidro şi nucleari s-a reuşit menţinerea preţurilor la energie la acelaşi nivel.

Vosganian a adăugat că la Cernavodă, debitul Dunării este mai mare faţă de cel de anul trecut, când a fost oprit Reactorul 1, însă în luna octombrie, ar putea apărea unele probleme, după intrarea în exploatare comercială a grupului 2 al centralei nucleare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici