Voucherele de vacanţă oferite de agenţii pentru vacanţele anulate: Guvernul vrea să garanteze 100% din valoarea lor

  • Guvernul intenţionează să garanteze 100% din valoarea voucherele oferite de agenţii
  • Voucherele ţi-au fost oferite în locul banilor pe care i-ai plătit pentru vacanţa anulată
  • Garantarea voucherelor va trebui să primească acordul Comisiei Europene
3311 afișări
Imaginea articolului Voucherele de vacanţă oferite de agenţii pentru vacanţele anulate: Guvernul vrea să garanteze 100% din valoarea lor

Dacă ţi-ai anulat vacanţa şi agenţia ţi-a oferit un voucher în locul banilor pe care i-ai plătit, trebuie să ştii că Guvernul intenţionează să vină cu garanţia. Ministerul Economiei şi Turismului a propus garantarea a 100% din valoarea voucherelor. Această măsură îţi oferă o siguranţă în plus că nu îţi vei pierde banii. Guvernul va garanta voucherele emise până la sfârşitul anului. Din cauza pandemiei, 90% dintre vacanţe au fost amânate şi aproximativ 30% dintre turişti încă nu au folosit voucherele. Agenţiile de turism au cerut aceasta măsură încă din luna mai.

„O agenţie de turism emite un voucher valoric, valabil 24 de luni de la data emiterii lui. În situaţia în care agenţia nu poate să îşi onoreze disponibilitatea de a oferi vacanţe la momentul în care turistul respectiv optează pentru o anumită variantă, atunci tursitul e acoperit. În ceea ce ne priveşte, voucherele care au fost consumate din ceea ce am emis noi, în proporţie de 70% au fost folosite”, spune Lucian Bădîrcea, CEO Iri Travel. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici