Vremuri grele pentru Erdogan. Recesiunea loveşte Turcia în plină campanie electorală

Turcia a intrat oficial în recesiune, după ce Produsul Intern Brut (PIB) s-a contractat cu 3% în trimestrul IV 2018, transmite AFP.

4601 afișări
Imaginea articolului Vremuri grele pentru Erdogan. Recesiunea loveşte Turcia în plină campanie electorală

Vremuri grele pentru Erdogan. Recesiunea din Turcia loveşte în plină campanie electorală

Anunţul intrării în recesiune a fost făcut luni de către Biroul naţional pentru statistică (Tüik).

O recesiune se traduce prin două trimestre consecutive de scădere a PIB-ului.

La nivelul lui 2018, economia a înregistrat un avans de 2,6%, faţă de o expansiune de 7,4% în 2017. Însă creşterea din 2018 este cea mai slabă performanţă din 2009, anul în care Turcia a intrat prima dată în recesiune, pe fondul unei puternice inflaţii.

Sectorul construcţiilor, care a fost unul dintre nucleele creditării din Turica, a avut o contracţie de 8,7% în trimestrul patru din 2018. Industria a înregistrat un declin de 6,4%, iar cheltuielile de consum au scăzut cu aproximativ 9%, după ce rata inflaţiei a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani.

Această recesiune vine în plină campanie pentru alegerile locale din 31 martie şi ar putea afecta calculele electorale ale AKP, partidul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, în condiţiile în care economia se se află pe primul loc în preocupările turcilor, potrivit datelor statistice.

 


 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici