Wall Street a încheiat vineri cea mai slabă săptămână din septembrie 2001

Wall Street a avut cea mai slabă săptămână de la prăbuşirea din septembrie 2001, după o nouă zi de scăderi vineri, din cauza temerilor că programul în valoare de 700 miliarde de dolari pentru salvarea sistemului financiar nu va debloca pieţele creditelor şi nu va preveni recesiunea în Statele Unite.

23 afișări
Imaginea articolului Wall Street a încheiat vineri cea mai slabă săptămână din septembrie 2001

Wall Street a încheiat vineri cea mai slabă săptămână din septembrie 2001 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Camera Reprezentanţilor a aprobat, vineri, o variantă modificată a planului de reabilitare a sistemului bancar, iar preşedintele SUA, George W. Bush, a promulgat pachetul de legi în seara aceleiaşi zile.

Piaţa de capital a înregistrat scăderi după votul legislativului, deşi indicii crescuseră în prelabil în aşteptarea deciziei.

Potrivit traderilor, declinul a fost determinat de vânzări de acţiuni din partea investitorilor care au urmărit sa facă profituri rapide în urma ascensiunii care a precedat şedinţa Camerei Reprezentanţilor.

Indicele Standard & Poor's al instituţiilor financiare s-a prăbuşit cu aproape 4%, iar cei trei indici principali ai bursei de la New York au scăzut cu peste 1% fiecare.

Statistica lunară a autorităţilor privind şomajul în Statele Unite a reprezentat un semnal că economia este deja în recesiune, datele indicând 159.000 de concedieri în septembrie, cea mai mare reducere a numărului de locuri de muncă pe parcursul unei singure luni din ultimii 5 ani şi jumătate.

Indicele Dow Jones al industriilor americane a scăzut cu 1,5%, respectiv 157,15 puncte, la 10.325,7 puncte, în timp ce S&P 500 a pierdut 1,35%, sau 15,04 puncte, pentru a închide la 1.099,24 puncte. Indicele Nasdaq Composite a coborât cu 1,48% (29,33 puncte), la 1.974,39 puncte.

Astfel, Wall Street a încheiat o săptămână marcată de volatilitate puternică. Luni, Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere din istoria bursei de la New York, după ce Camera Reprezentanţilor a respins varianta iniţială a planului de salvare a sistemului financiar, iar indicele S&P 500 a avut fluctuaţii de peste 4%.

S&P 500 şi Nasdaq Composite au marcat cele mai mari scăderi săptămânale din septembrie 2001, iar Dow Jones a avut cea mai nefastă săptămână din iulie 2002.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici