Yahoo înfiinţează o companie în care va transfera toate activele, cu excepţia deţinerii la Alibaba

Yahoo a renunţat la planul de separare de grup a participaţiei deţinute la Alibaba Group Holding, din cauza îngrijorării legale de problemele fiscale, urmând să înfiinţeze în schimb o altă companie unde va transfera toate activele grupului, cu excepţia acţiunilor deţinute la compania chineză.

362 afișări
Imaginea articolului Yahoo înfiinţează o companie în care va transfera toate activele, cu excepţia deţinerii la Alibaba

Yahoo înfiinţează o companie în care va transfera toate activele, cu excepţia deţinerii la Alibaba

Noua companie va include operaţiunile de Internet al Yahoo şi participaţia de 35% deţinută de grup la Yahoo Japan, a anunţat miercuri grupul, într-un comunicat citat de Reuters.

Acţionarii Yahoo vor primi acţiuni la noua companie, în mod proporţional.

În acest fel vor rezulta două companii separate, listate la bursă.

În urma informaţiei, acţiunile Yahoo au urcat cu 2,4% în timpul tranzacţiilor electronice premergătoare deschiderii bursei americane.

"Separarea de participaţia la Alibaba printr-un procedeu invers va oferi mai multă transparenţă în privinţa valorii afacerilor Yahoo", afirmă în comunicat directorul general Marissa Mayer.

Yahoo are o capitalizare de piaţă de circa 35 de miliarde de dolari, pe care o datorează în mare parte participaţiilor la Alibaba şi Yahoo Japan.

Numai deţinerea la Alibaba valorează peste 30 de miliarde de dolari.

Planul Yahoo de a separa de grup participaţia la Alibaba a întâmpinat probleme în septembrie, când fiscul american a respins solicitarea companiei ca tranzacţia să fie scutită de taxe, acţionarii riscând să suporte taxe de ordinul miliardelor de dolari.

Starboard Value, acţionar al Yahoo, a cerut în noiembrie ca Yahoo să renunţe la planul de separare a participaţiei la Alibaba şi să vândă în schimb divizia de Internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici