Yahoo vrea să reia negocierile de fuziune cu AOL, după respingerea ofertei Microsoft

Yahoo intenţionează să reia negocierile în vederea fuziunii cu AOL, ca modalitate de apărare în faţa ofertei ostile de preluare, în valoare de 45 de miliarde de dolari, înaintată de Microsoft.

1 afișare
Imaginea articolului Yahoo vrea să reia negocierile de fuziune cu AOL, după respingerea ofertei Microsoft

Yahoo vrea să reia negocierile de fuziune cu AOL, după respingerea ofertei Microsoft

Yahoo şi echipa sa de consilieri de la băncile americane de investiţii Goldman Sachs şi Lehman Brothers au evaluat săptămâna trecută posibile parteneriate cu grupuri de media şi de tehnologie care să prevină preluarea companiei de servicii pe Internet de către Microsoft, informează The Times în ediţia online.

Una dintre opţiunile analizate este reînceperea discuţiilor în vederea fuziunii cu AOL, afacere online deţinută de grupul Time Warner.

De asemenea, sunt luate în considerare parteneriate cu companii precum Google sau Disney.

Deşi anterior Yahoo şi AOL nu au reuşit să ajungă la o înţelegere din cauza preţului, există posibilitatea unui consens având în vedere urgenţa situaţiei create de oferta ostilă a Microsoft şi de recesiunea economiei.

Google, care a oferit sprijin Yahoo în momentul anunţului public al ofertei Microsoft, deţine şi 5% dintre acţiunile AOL.

Jerry Yang, co-fondator al Yahoo, va anunţa, în cursul zilei de luni, decizia consiliului de conducere de a respinge propunerea Microsoft, apreciind că aceasta subevaluează compania. Potrivit informaţiilor din piaţă, board-ul Yahoo nici nu va lua în calcul începerea unor negocieri cu Microsoft în lipsa unei oferte cu minim 12 miliarde de dolari peste cea actuală.

În prezent, Microsoft oferă pentru preluarea Yahoo aproape 45 de miliarde de dolari, jumătate din sumă reprezentând acţiuni ale producătorului de software.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici