Zdenek Romanek preia oficial mandatul de CEO al Raiffeisen Bank Romania

Zdenek Romanek a fost autorizat de Banca Naţională a României şi a preluat oficial mandatul de Preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank, anunţă banca.

5079 afișări
Imaginea articolului Zdenek Romanek preia oficial mandatul de CEO al Raiffeisen Bank Romania

Zdenek Romanek preia oficial mandatul de CEO al Raiffeisen Bank Romania

În noiembrie 2021, în urmă unui proces de selecţie internaţional, grupul austriac Raiffeisen Bank Internaţional (RBI) l-a desemnat pe cehul Zdenek Romanek pentru preluarea funcţiei de CEO al Raiffeisen Bank România. Romanek s-a alăturat echipei Raiffeisen Bank de la 1 februarie 2022 şi preia vineri oficial mandatul, după aprobarea de către Banca Naţională a României. Tot începând de la această dată, Steven van Groningen îşi încheie mandatul de Preşedinte şi CEO la Raiffeisen Bank, după ce s-a aflat 20 de ani la conducerea băncii.

“România este o piaţă extrem de interesantă, pe care grupul Raiffeisen activează cu succes de 25 de ani şi mă bucur că sunt aici şi pot să mă implic în poziţionarea Raiffeisen Bank pentru viitor. Sunt deja de o luna zi de zi împreună cu nouă mea echipa şi pentru această prima etapă, mi-am propus să înţeleg cât mai mult din toate activităţile noastre şi să stau aproape de oameni. Cred că avem nevoie de asta mai ales după aceşti ani de pandemie şi în contextul dificil creat de conflictul din Ucraina. Îi mulţumesc lui Steven pentru tot ce a realizat la conducerea băncii ”, a spus Zdenek Romanek, Preşedinte şi CEO Raiffeisen Bank.

Steven van Groningen a adăugat: “Sunt convins că Zdenek Romanek va continuă, împreună cu echipa de management, parcursul de succes al băncii pe piaţă locală în era digitală. E un moment emoţionant de bilanţ şi de predare a ştafetei pentru mine. Mulţumesc întregii echipe Raiffeisen pentru cei mai frumoşi şi interesanţi 20 de ani din carieră mea profesională şi sunt convins că povestea de succes a Raiffeisen va continuă.”

Steven van Groningen s-a alăturat echipei Raiffeisen în 2001, după ce grupul austriac Raiffeisen a preluat Banca Agricolă, o banca de stat aflată în proces de restructurare. A condus procesul de integrare cu subsidiară locală a grupului şi ulterior de transformare a noii bănci, dintr-una cu pierderi, într-una profitabilă. Începând cu 2004, Raiffeisen Bank a fost, an de an, o banca profitabilă, inclusiv în timpul crizei financiare din anii 2008-2009. Echipa de management condusă de Steven van Groningen a plasat Raiffeisen Bank în topul băncilor de pe piaţă locală, în principal prin creştere organică. De asemenea, în anul 2013, banca a preluat şi integrat portofoliul de retail al subsidiarei locale a Citibank.

Zdenek Romanek este un bancher cu o experienţă de peste 20 de ani în servicii financiare (banking, asigurări, investiţii) şi consultanţă de management, cu o expunere internaţională largă, atât în Europa Centrală şi de Est, cât şi în Europa de Vest, SUA sau Asia (Singapore şi Hong Kong). În ultimii şase ani, a fost membru al Comitetului Director şi vicepreşedinte retail la Slovenska Sporitelna, unde a coordonat totodată transformarea digitală a băncii, iar la nivelul grupului Erste a participat la strategia şi transformarea digitală şi a condus activitatea de bancassurance.

Raiffeisen Bank are 25 de ani de activitate pe piaţă bancară din România şi peste 2,25 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.600 de angajaţi, 300 de agenţii în toată ţară, 1100 de ATM-uri, 460 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 25.800 de POS-uri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici