COMENTARIIU Lelia MUNTEANU: Poveşti

825 afișări
Imaginea articolului COMENTARIIU Lelia MUNTEANU: Poveşti

COMENTARIIU Lelia MUNTEANU: Poveşti

Tocmai învăţasem să spun poveşti, Ahavati, şi nu mai am cui.

Trebuie să mă apuc să-mi spun poveşti. (Trebuie să mă mpac cu mine. E un semn). 

Despre aerul care dă naştere păsărilor? (Ipoteza, în care cred orbeşte, a filosofilor antici).

Despre faptul că lumea trebuie să fie ancorată undeva? Iar dacă aşa stau lucrurile are o parâmă nemaipomenit de lungă. (Ipoteza unuia dintre secunzii căpitanului Ahab).

Despre deşertul Neghev, în care pietrele râd, şi unde, o dată la doi-trei ani, când ninge, expresia cămilelor se schimbă din melancolică şi meditativă (cum o descria Lawrence al Arabiei), în Uluiala Însăşi (cum o descria Amos Oz)?

O poveste maori, o poveste malgaşă, o poveste baluba?

Sau o poveste berberă? Începe veşnic aşa: "Moartea e asemenea Lunii. Cine i-a văzut partea cealaltă...?".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici