COMENTARIU Lelia Munteanu: Prima ţară care va scăpa de Covid

9482 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Prima ţară care va scăpa de Covid

Rata de contaminare în Israel a fost ieri de sub 1 la sută (0,99). Numărul zilnic de pozitivi a scăzut sub 3.000. Rata de pozitivare scade şi ea: 3-4 la sută.

Dar, cel mai important parametru, numărul de internaţi în stare gravă, a ajuns de la 1.200 la 700. Dintre aceştia, marea majoritate sunt nevaccinaţi sau vaccinaţi doar cu prima doză.  

Pentru întâia oară, strategul Corona, profesorul Nahman Ash, a declarat că, probabil odată cu canicula, se va anula obligativitatea purtării măştii în aer liber.

Dacă datele se vor menţine în aceleaşi limite şi în viitoarele două săptămâni (între timp s-au desfăşurat petrecerile de Purim şi urmează alegerile din 23 martie) şi nu va apărea nici o mutaţie semnificativă, Israelul are bune şanse să fie prima ţară care iese din epidemie. Iar, în curând, sperăm, şi restul lumii.

Cotidianul Haaretz consemna, în ediţia de ieri, faptul că în lume au fost administrate 100 de milioane de doze cu vaccinuri Pfizer şi Moderna. A  reamintit faptul că tehnologia ARN mesager s-a dezvoltat pe parcursul a trei decenii. Singurele noutăţi ar fi că e prima oară când tehnologia e utilizată ca vaccin şi la scară largă, iar efectele secundare sunt minime, mult mai mici decât în cazul vaccinurilor clasice. Specialiştii anticipează că nici pe termen lung nu se aşteaptă la efecte nedorite. Evident, nimeni nu poate spune cu certitudine ce va fi peste nişte zeci de ani, dar logica, bazată pe experienţă profesională, nu ia în calcul astăzi efecte secundare în viitor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici