COMENTARIU Lelia Munteanu. Abu Yair a mai obţinut o amânare în procesul de corupţie

1171 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Abu Yair a mai obţinut o amânare în procesul de corupţie
De când le-a fost oaspete în cort încercând, înaintea votului din Knesset, să spargă Blocul Schimbării, beduinii îi zic Abu Yair lui Netanyahu („Tatăl lui Yair”, primul său născut băiat şi cel mai furibund susţinător politic). În caricatura lui Eran Wolkoski din Haaretz (foto), un conviv întreabă, de lângă perna goală care îl aşteaptă pe Bibi, „Unde e Abu Yair, de ce nu mai vine la o cafea?”. 
 
Raspunsul e: tot în reşedinţa oficială din Balfour, unde contrar legii ţine şedinţe de lucru cu partidul şi aliaţii săi, pe care a promis, de comun acord cu proaspătul premier, că o va părăsi abia peste trei săptămâni, pe 10 iulie. (Familia Netanyahu nu va rămâne pe drumuri - posedă două vile la Ierusalim şi una în Cesareea). 
 
Între timp a băgat la tocător toate documente din reşedinţa oficială, ceea ce contravine legii. (Se discută dacă n-ar trebui declanşată o anchetă).  
 
De când a devenit şeful Opoziţiei, Bibi are grija să nu îi alăture lui Naftali Bennett apelativul de prim ministru. (La fel procedează şi likudiştii săi). 
 
De altfel, Netanyahu închide şi deschide ştirile, întinzându-şi umbra peste viaţa politică israeliană. „Umbra” s-a intitulat şi editorialul de vineri al lui Yossi Verter: Bennet, ca reprezentant al alegătorilor (dar cu numai câteva mandate obţinute în alegerile din martie) va trebui să înceapă să calce a premier şi să-l proiecteze clar pe Abu Yair în opoziţie.  
 
Între timp, avocaţii fostului prim ministru au reuşit să mai obţină o amânare în procesul de corupţie care îl vizează. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici