COMENTARIU Lelia Munteanu: Ce se dă? O lovitură de stat

2116 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Ce se dă? O lovitură de stat

COMENTARIU Lelia Munteanu: Ce se dă? O lovitură de stat

Mă sună un prieten surescitat: "Ai publicat acum zece ani şi patruzeci de zile <Cum se dă o lovitură de stat. Manual pentru începători>. Am mare nevoie de el". Iată-l:

Capitolul unu. Fără strigături! Nu uita: „ieşi afară" e o tautologie. Ca şi „coboară jos". „Vrem salarii decente" e un oximoron.

O lovitură de stat - când se dă - se dă mai pe muteşte. Se vociferează numai atunci când se ia. N-o anunţa la televizor, n-o dezbate în talkshowuri. Rişti să se prindă până şi ministrul de Interne ce urmăreşti.

Capitolul doi. Fără caschetă se cheamă lovitură de stat. Cu caschetă se cheamă puci. Nu e bine să-ţi arunci cascheta, fiindcă semeni confuzie.

Capitolul trei. Lasă la o parte timiditatea! Şi tu poţi da o lovitură de stat reuşită! Totul e să nimereşti ziua în care e cineva la Palatul Cotroceni, altfel n-o să afle nimeni niciodată.

Capitolul patru. Nu orice marş neautorizat se îndreaptă spre o lovitură de stat. Nu orice demnitar ştie încotro se îndreaptă, cu excepţia lui Cîţu care stă pe loc.

Capitolul cinci. Parcimonie! O lovitură de stat nu se dă toată ziua bună ziua. Altfel rişti ca Puterea să se obişnuiască şi să-i placă.

Capitolul şase. Dacă tot ai dat-o, nu te mai scuza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici