COMENTARIU Lelia Munteanu: Comitetul Corona al lui Netanyahu îşi încordează muşchii electoral: le interzice israelienilor (de stânga) întoarcerea acasă

1308 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Comitetul Corona al lui Netanyahu îşi încordează muşchii electoral: le interzice israelienilor (de stânga) întoarcerea acasă

COMENTARIU Lelia Munteanu

Scandalul legat de interzicerea israelienilor de a intra în Israel pe motiv de lockdown ia amploare şi va ajunge în scurt timp în faţa Justiţiei, pentru că decidenţii politici ai strategiei Corona încalcă cetăţenilor ţării două drepturi fundamentale: dreptul la liberă circulaţie, dar şi dreptul la vot (alegerile anticipate vor avea loc pe 23 martie) – cine nu reuşeşte să se întoarcă acasă până pe 9 martie nu va putea vota, din pricina carantinei de 14 zile. 
 
Deşi nu se întrevede anularea restricţiei zborurilor în viitorul apropiat, Comisia Corona a premierului Netanyahu oferă derogări pe bandă rulantă, în proporţie covârşitoare (90 la sută) ultraortodocşilor (alegătorii partidului său). Altor mii de cetăţeni (majoritatea cu opţiuni politice de stânga) li se refuză întoarcerea. 
 
În rândurile ultraortodocşilor s-a dezvoltat o reţea a testelor Corona falsificate. La fiecare aterizare sunt descoperite circa 10 persoane infectate cu SARS-CoV-2, dar cu teste negative. 
 
În ce-i priveşte, laicii din Israel au ţinut, de miercuri până astăzi, zeci de petreceri clandestine de Purim, cu sute şi chiar mii de participanţi. Poliţia a dat amenzi pe bandă rulantă. 
 
În acest context, noul strateg Corona, prof. Nahman Ash, a declarat că Ministerul Sănătăţii a rămas fără idei şi nu prea ştie ce să facă pentru a stăvili viitorul val îmbolnăviri. Populaţia a obosit să mai colaboreze.  
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici