COMENTARIU Lelia Munteanu: De ce au existat patru voturi contra vaccinului Pfizer, la FDA

Agenţia americană FDA (The Food and Drug Administration) a dat undă verde vaccinului Pfizer cu patru voturi împotrivă, ceea ce a creat emoţie în ţările care se pregătesc să-l administreze. (În Israel trebuie să înceapă săptămâna aceasta vaccinarea cadrelor medicale).

16524 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: De ce au existat patru voturi contra vaccinului Pfizer, la FDA

COMENTARIU Lelia Munteanu: De ce au existat patru voturi contra vaccinului Pfizer, la FDA

Agenţia americană FDA (The Food and Drug Administration) a dat undă verde vaccinului Pfizer cu patru voturi împotrivă, ceea ce a creat emoţie în ţările care se pregătesc să-l administreze. (În Israel trebuie să înceapă  săptămâna aceasta vaccinarea cadrelor medicale).

Motivul celor patru a fost legat de vaccinarea adolescenţilor de 16 şi 17 ani, deşi studiul nu s-a făcut pe aceşti subiecţi, ci pe adulţi de la 18 ani în sus. Pfizer i-a inclus însă în indicaţiile de administrare şi pe cei de 16-17 ani, identici practic, din punct de vedere fizic, cu cei de 18. În toată lumea, „copiii” de 16-17 ani nu mai sunt trataţi de pediatrie, ci de medicina generală.

Campania de vaccinare îi exclude pe adolescenţii de sub 16 ani şi pe  gravide. Situaţia va dura un an sau doi, când se va termina faza a IV-a şi ultima a studiului. Rezultă că toţi cei care se vor vaccina acum fac parte din studiu. Se poate presupune că vor primi vaccinul după ce vor semna un document în care îşi afirmă acordul.

Se discută faptul că, la aproximativ două săptămâni după administrarea rapelului (al doilea vaccin), va fi emis aşa-numitul „paşaport verde”, care va scuti posesorul să efectueze teste covid în deplasările peste hotare. Pentru a încuraja vaccinarea, se pune problema că de acest paşaport va fi condiţionată intrarea ăn locurile publice neobligatorii - săli de spectacol, restaurante ş.a.

Policlinicile din Israel au anunţat că pot începe campania de vaccinare de duminică 20 decembrie. Pentru început, Ministerul Sănătăţii a dat  undă verde vaccinării tuturor solicitanţilor, indiferent de vârstă sau condiţie medicală. Dacă vor fi prea multe cereri, vor opera criteriile de prioritate.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici