COMENTARIU Lelia MUNTEANU: Israel - a patra doză. Cu acelaşi vaccin neactualizat?!

19277 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia MUNTEANU: Israel - a patra doză. Cu acelaşi vaccin neactualizat?!

COMENTARIU Lelia MUNTEANU: Israel - a patra doză. Cu acelaşi vaccin neactualizat?!

Israelul e pe cale de a deveni prima ţară din lume care va introduce şi a  patra doză de vaccin, deocamdată persoanelor de peste 60 de ani, bolnavilor cronic şi, probabil, corpului medical.

Nu e încă foarte limpede explicat sensul bombardării organismului cu a patra doză (cu condiţia să fi trecut patru luni de la a treia).

Poate că logica e de a menţine sistemul imunitar în alertă. Dar, practic,  se administrează acelaşi vaccin din decembrie 2020. Sunt voci autorizate care spun că, din punct de vedere epidemiologic, e cel puţin ciudat să  administrezi un vaccin neactualizat, când între timp SARS-CoV-2 a dezvoltat atâtea mutaţii şi tulpini noi.

Autorităţile israeliene aşteaptă avizul directorului general din ministerul Sănătăţii, dr. Nachman Ash (foto). E o chestiune de câteva zile.

Intervievat de reporterii cotidianului Yedioth Ahronoth, dr. Ash a declarat că nu poate fi tratată cu uşurinţă contagiozitatea înaltă a Omicron şi că, deocamdată, nimeni nu poate spune cu precizie că noua tulpină ar provoca o variantă mai blândă a Covid-19.

Grupul de experţi care consiliază Cabinetul Corona argumentase că imunitatea la virus e redusă la şase luni după administrarea celei de-a treia doze, iar a patra este recomandabilă ţinând cont de gradul de contagiozitate al noii tulpini.

"Voi analiza tot materialul, voi organiza consultări şi voi lua o decizie, care va fi doar o recomandare. Las decizia finală la latitudinea publicului", a mai declarant dr. Ash.

Cu alte cuvinte, ca şi celelalte trei, a patra doză nu va fi obligatorie, ci doar recomandă.

Obligatoriu ar fi însă de explicat, în amănunt şi pe înţelesul publicului larg, avantajele noului booster, dacă acestea există.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici