COMENTARIU Lelia Munteanu: O diversiune ordinară a poliţiei împotriva protestatarilor de la Festibalfour

Ronni Gamzu, Raed Arafatul israelian, despre carantinarea totală: "Ken velo!".

842 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: O diversiune ordinară a poliţiei împotriva protestatarilor de la Festibalfour

La Ierusalim, la Festibalfour, aseară s-a lăsat cu 55 de reţineri şi o diversiune ordinară a poliţiei, care a anunţat că printre manifestanţi se află un pozitiv. (Au dezminţit apoi avertismentul).

Tot aseară, premierul Netanyahu şi ministrul Sănătăţii, Yuli-Yoel Edelstein, l-au scos în conferinţă de presă pe Raed Araftul lor - Ronni Gamzu. Au fost prezentate domeniile în care Gamzu va avea putere de decizie absolute: sistemul de testare, sistemul de anchetare epidemiologică şi sistemul de carantinare şi izolare (dar deciziile finale în privinţa carantinţării şi izolării rămân la premier şi ministrul de resort).

Gamzu, foarte sigur pe sine, a ţinut un speech scurt şi la obiect. Întrebarea dacă ar recomanda lockdown-ul, a răspuns ca un politician: Ken velo ("Da şi nu").

Deşi n-a pus condiţii când a acceptat să conducă lupta anticorona, dr. Gamzu nu va admite să fie folosit ca ţap ispăşitor. Dominat de complexul de inferioritate al evreilor mizrahi, medicul cu origini persane nu va accepta nici un eşec şi va pleca dacă nu va reuşi să performeze.

La aceeaşi conferinţă de presă, reporterii au abordat şi teme politice, punându-i lui Netanyahu întrebarea care stă pe buzele tuturor: va forţa alegeri anticipate? Bibi a răspuns nu, ceea ce la el poate însemna şi da. E limpede că pregăteşte terenul pentru a arunca vina pe colegii de coaliţie alb albaştri, care s-ar crampona pe Bugetul de doi ani (cum s-a stabilit în acordul de guvernare), în timp ce el optează pentru unul pe patru luni. Dacă, pe 24 august, când trebuie adoptat, Bugetul nu va fi cum doreşte Regele Bibi, Israelul se va îndrepta din nou spre alegeri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici