COMENTARIU Lelia Munteanu: Preşedintele nu vede mai departe de Ordonanţele Militare

Klaus Magnus, despre răul cel bun - prelungirea Stării de Urgenţă.

1481 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Preşedintele nu vede mai departe de Ordonanţele Militare

COMENTARIU Lelia Munteanu: Preşedintele nu vede mai departe de Ordonanţele Militare

Nu există lectură mai lejeră decât Agenda Preşedintelui. Trece, ca acum, o săptămână întreagă, fără să te solicite măcar cu un rând.

L-am aşteptat astăzi la ora 14, cu Decretul de prelungire a Stării de Urgenţă pe prompter.

La început am crezut că şi-a înregistrat declaraţia de presă de pe 8 aprilie, înainte de a dispărea discret din spaţiul public. Eroare. Şi-a citit declaraţia live, pentru că numărul de morţi era contabilizat la zi: 346.

A vorbit mult mai mult decât am fost antrenaţi să ascultăm: 15 minute. În fiecare minut am sperat să explice cum va fi după 16 mai. Ştim că „pericolul nu a trecut", că trăim o „gravă criză", o „grea încercare", că „toţi suntem vulnerabili" (unii mai vulnerabili decât alţii), că „nu putem permite nici un pas înapoi" (nici înainte) - dar cum vom fi după 16 mai? Ce va prospera în economia României, în afara industriei hospitaliere?

Preşedintele nu vede dincolo de Ordonanţele Militare.

O singură nedumerire, după declaraţia de astăzi: dacă, aşa cum ne-a încredinţat Klaus Magnus, Guvernul a acţionat ferm „de la primele semne ale epidemiei", de ce nu l-a anunţat şi pe Preşedinte, care pe 27 februarie încă ne liniştea: „nu există niciun motiv real de panică. Infecţia cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome uşoare, dureri în gât, tuse şi febră, ca în orice răceală".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici