COMENTARIU Lelia Munteanu: Regele Bibi aruncă bani din elicopter

Ajutoarele pentru tot poporul pică peste o săptămână.

4341 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Regele Bibi aruncă bani din elicopter

COMENTARIU Lelia Munteanu: Regele Bibi aruncă bani din elicopter

Israelienii singuri, care au peste 18 ani vor primi câte 750 de shekeli (195 euro).
 
Familiile cu un copil vor primi 2000 de shekeli (520 euro).
 
Familiile cu doi copii vor primi 2.500 de shekeli (650 euro).
 
Familiile cu trei sau mai mulţi copii vor primi 3000 de shekeli (780 de euro).   
 
Aseară, la obişnuita conferinţă de presă, premierul Netanyahu a explicat de ce: ca să pună în mişcare economia, să aibă cetăţenii bani să iasă la cumpărături. (Cu cîteva sute de shekeli o să rupă târgu'!).
 
Ca mulţi alţi lideri pe care pandemia i-a prins în funcţii, şi Regele Bibi ar trebui conectat de urgenţă la realitate: pentru majoritatea cetăţenilor, sumele aruncate din elicopter n-o să acopere nici minusul din bancă. Mai bine ar fi azvârlit nişte vouchere, zice lumea, aşa cum dau angajatorii de sărbători, fiindcă pot fi folosite în majoritatea magazinelor si supermarketurilor.
 
Proiectul va fi cu siguranţă aprobat de Knesset.
 
Întrebat de ziarişti de ce nu aruncă banii ţintit, exclusiv celor nevoiaşi, Regele Bibi a răspuns senin că dezbaterile despre cine e nevoiaş şi întreaga birocraţie legată de subiect ar dura luni de zile. Cu alte cuvinte, prim ministrul n-are încredere în sistem. Nici populaţia.
 
Proiectul e criticat vehement de toţi politicienii, din coaliţie şi din opoziţie. La rândul lor, finanţiştii susţin că aruncarea cu shekeli unde nu e stringentă nevoie va periclita şi mai mult economia ţării.
 
Banii vor intra în conturi prin sistemul de asigurări sociale aproximativ într-o săptămână. Ce altceva mai pot spune oamenii decât să fie primit?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici