COMENTARIU Lelia Munteanu: Secretul fericirii

851 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Secretul fericirii

Papa Ioan Paul al II-lea obişnuia să numească perioada de tranziţie de după totalitarism "o adevărată catastrofă antropologică". Sufletul omenesc, mutilat de ateism, ieşea dintr-o lume care încercase să-L suprime pe Dumnezeu, să construiască omul nou din aluatul spaimei, şi intra într-o lume secularizată, care Îl punea între paranteze, într-un "umanism fără Dumnezeu".

Nici astăzi lucrurile nu par a sta altfel. La fel de multă lume trăieşte, cum remarca Papa, ca şi cum Dumnezeu n-ar exista.

Ioan Paul al II-lea a avut darul, moştenit şi de Papa Francisc, de a vorbi fiecăruia pe înţeles.

Despre secretul fericirii, ca să pricepem:

"A iubi înseamnă esenţialmente a te dărui. Departe de a fi o înclinaţie instinctivă, iubirea este o decizie conştientă a voinţei de a merge spre celălalt. Pentru a putea iubi cu adevărat, omul trebuie să se desprindă de multe lucruri şi, mai ales, de sine, să dăruiască gratuit, să iubească până la capăt. Această despuiere de sine – o muncă pe termen lung – este epuizantă şi înălţătoare. Este izvor de echilibru. Este secretul fericirii".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici