COMENTARIU Marius Oprea. Reţeta tragediei româneşti: Cîţu, un personaj ridicol, în situaţii ridicole

Marţi, premierul Cîţu a lipsit de la şedinţa Coaliţiei, pentru a participa la o întâlnire cu liberalii de la Sectorul 2 din Bucureşti, unde şi-a făcut campanie pentru alegerile din partid. Nu-l interesează momentan guvernarea, ci să se aleagă preşedinte: e important pentru el şi, se pare, ce e important pentru el e important şi pentru ţară. Cîţu a învăţat prima lecţie din manualul dictatorului: să nu-i pese.

1864 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Marius Oprea. Reţeta tragediei româneşti: Cîţu, un personaj ridicol, în situaţii ridicole
După câte se vede din afirmaţiile recente ale premierului, e foarte importantă pentru ţară acum educaţia sexuală a copiilor. Cîţu se arată, din ce în ce mai des, ca fiind un personaj ridicol, în împrejurări ridicole, al tragicomediei româneşti.
 
Ziua de ieri a arătat adevărata faţă a lui Cîţu, care, aşa cum observa un liberal nemulţumit de lipsa lui de interes pentru şedinţele Coaliţiei de guvernare, în fapt ”motorul politic” al acesteia, se comportă ca Băsescu. E, aş spune eu, cunoscând bine personajul, un Băsescu mult mai mic şi mult mai complexat de chelia lui. De idei, bineînţeles. Şi cu atât mai periculos, cred eu. Complexaţii ajunşi la putere sunt capabili să provoace dezastre imense, şi asta s-a văzut de-a lungul istoriei.
 
Deocamdată, personajul nostru se luptă cu ce i se pare lui important. Nemulţumit că Senatul a respins prin vot final introducerea educaţiei sexuale în şcoli, aşa cum prevedea Guvernul, Cîţu, absentul de la şedinţa Coaliţiei s-a lansat în faţa liberalilor de la Sectoru 2 în atacuri împotriva Parlamentului, ceea ce l-a făcut pe un penelist cu judecată proprie (ceea ce a devenit o pasăre rară, în zilele noastre) să spună că ”atitudinea asta de tip Băsescu, în care iei la ţintă Parlamentul, în care este acum, culmea, o majoritate pro-guvernamentală, şi îi atribui eticheta că se împotriveşte reformelor, este complet falimentară”. 
 
Reformă e ce vreau eu, nu ce vrea lumea, gândeşte Cîţu. Şi acţionează în consecinţă. După ce plenul Senatului a respins marţi propunerea privind introducerea orei de 'Educaţie sanitară' (care conţine şi educaţia sexuală) fără solicitarea acordului părinţilor, premierul a spus la televizor: „Sunt foarte supărat!” Şi, supărat fiind, a decis să ignore votul Parlamentului şi să-l doară în cot de forul legislativ. 
 
El a spus că a vorbit cu ministrul Educaţiei şi de anul viitor se va introduce ora de educatie sexuala pentru toţi elevii, cu posibilitatea ca părinţii să facă o cerere scrisă daca vor să îşi retragă copilul de la acesta oră. ”Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot şi am luat decizia şi o vom implementa, curricula ţine de Ministerul Educaţiei prin Legea educatiei, va introduce de anul viitor o clasă care se va numi, cred, Educaţie pentru viaţă. Va fi introdusă automat, dar părinţii care doresc să îşi retragă copiii din acea clasă, vor putea să o facă. Va funcţiona ca ora de religie”. Strălucită comparaţie, fabulos personaj! Florin Cîţu e de pe altă lume. 
 
Dincolo de glumă, ceea ce este într-adevăr îngrijorător e că acest comportament sfidează Parlamentul, garant al democraţiei, printr-un comportament de tip totalitar. Nu votează cum îmi place, nu-mi pasă! Oricum fac cum vreau. Dacă nu era nevoie de lege pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoli, atunci de ce au mai făcut-o? Cîţu a decretat: ”Cred că ministrul Educatiei va anunţa zilele următoare, decizia este luată”. Cîmpeanu n-a mai aşteptat zilele următoare, s-a conformat rapid. A răspuns supărării şefului său, anunţând prompt, la cîteva ore, ce era de anunţat. Că, indiferent de votul Parlamentului, din toamnă, educaţia sexuală va fi introdusă în programa şcolară. Pare un subiect minor, dar nu e, prin consecinţele sale pe termen mediu şi lung. Oricum, modul în care e tratată educaţia în România anunţă de pe acum falimentul viitorului. 
 
Un viitor pentru care se pregăteşte Florin Cîţu, dar care nu are, cel puţin aşa cum îl vedem acum, anvergura unui dictator. Acest Băsescu mititel şi cu voce încleiată e de fapt un mărunţel funcţionar de bancă, mânecuţele-i mai lipsesc, care s-a trezit ”şef” peste ţară şi acum vrea şi şef peste partid. Dar să te ferească Dumnezeu de asemenea personaje complexate, lipsite de viziune şi carismă, ajunse în fruntea bucatelor! Lipsa lor de repere şi de morală îi face permeabili la orice şi umple glolul din ei cu cele mai nocive instincte.
 
Primul pas e să-i dai nas lui Ivan, apoi el se urcă pe Divan.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici