COMENTARIU Marius Oprea: Sexul îngerilor şi steagul României

Românii se arată din nou slugarnici: deşi introducerea termenului de “Gen” în loc de “Sex” pe noile cărţi electronice de identitate, conform unui Regulament adoptat de Uniunea Europeană în 2109, nu are consens în rîndul ţărilor UE, noi ne-am şi aliniat: în noua carte electronică de identitate, elaborată de Ministerul Afacerilor Interne sîntem o ţară ”gender free”: nu se menţionează sexul, masculin (M) sau feminin (F), ci ”genul”. Lăsînd opţiune deschisă, pentru orice literă a alfabetului.

5720 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Marius Oprea: Sexul îngerilor şi steagul României

COMENTARIU Marius Oprea: Sexul îngerilor şi steagul României

Autortăţile din România, de la Evidenţa Populaţiei din MAI au încălcat cutumele tradiţionale ale bunului simţ şi au decis să înlocuiască ”sexul” cu ”genul”. De pe noua carte de identitate lipseşte şi drapelul României. Faţă de criticile care nu au întîrziat, responsabilii cu elaborarea noilor cărţi de identitate ”europene” au venit cu precizări: opţiunea nu e ”definitivă”, se mai lucrează. Au descoperit şi ei că nu-i obliga nimeni la un asemnea pas. Dimpotrivă. „Alegerea noastră pentru gen în loc de sex vine dintr-un regulament al UE, care se aplică direct pe teritoriul nostru. La nivel european s-a stabilit însă că elementele distinctive cum ar fi sexul se aplică legislaţiei naţionale, iar la noi ea spune clar că există doar sexul masculin (M) şi feminin (F)”, a descoperit Cătălin Giulescu, şeful Evidenţei Populaţiei, care se pare că e mult mai familiar cu legislaţia europeană, decît cu cea românească. „Nu există o decizie aprobată în acest sens, dar opţiunile merg către schimbarea termenului gen cu sex”, a mai spus oficialul, făcînd un pas în spate, dar neuitînd să precizeze că „acest lucru este însă contrar Regulamentului UE, care spune că ar trebui să fie utilizat şi termenul X, o opţiune neutră de gen”.

Unde ”x” ar fi un sex neprecizat, ca la îngeri, după impetuosul deputat Iulian Bulai, care nu scapă niciun prilej de a arunca în derizoriu şi a terfeli valorile tradiţiei creştine ale românilor – deşi e tocmai preşedintele Comisiei pentru cultură, din Parlamentul României.

Controversa pare a se fi încheiat, de cînd Cătălin Giulescu, şeful Direcţiei pentru Evidenţa Populaţiei din Ministerul de Interne a mai spus că simbolurile naţionale vor fi şi ele prezente pe cartea de identitate simplă, cea care este fără CIP, pe aceasta figurînd stema şi drapelul României. Pe versoul ei chiar un element în relief, cu primele două versuri din imnul naţional, precum şi  un brâu maramureşean. Iar ”graficienii lucrează” la introducerea drapelului şi pe Cartea Electronică de Identitate, cea cu ”Cip”.

Ceea ce s-a întîmplat e simptomatic, însă, pentru servilismul unora dintre români, a decidenţilor în special, care-şi manifestă impetuos dorinţa de a fi ”în rînd cu lumea”, ”europeni”, chiar dacă această lume nu are nimic în comun cu lumea nostră, lumea părinţilor şi bunicilor noştri, o lume ”dusă la biserică”.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvînt al Patriarhiei Române a ţinut să afirme că opţiunea iniţială a celor de la MAI, de a aplica pe noile cărţi de indentitate “gen” în loc de ”sex” e o ”sminteală”, noţiunea de ”gen” fiind ”un construct pur ideologic, pus în slujba unei toxice şi smintitoare ideologii”. Profesorul clujean Adrian Papahagi a scris şi el că ”e o mizerie, că pe furiş ca hoţii, guvernanţii introduc ideologia genderistă. Nu mai am nicio îndoială asupra agendei stîngiste parşive a regimului Iohannis”. A adăugat: ”mai mult chiar, România pare să facă un pas pe care alte ţări din UE nu-l fac, înlocuind rubrica Sex cu Gen pe noile cărţi de identitate. Nu există o mie de genuri, ci două sexe obiective, pe care le poate constatata uşor orice poliţist într-o gheretă la aeroport sau la un control în trafic. Există bărbaţi şi femei, punct. Dacă ne apucăm să trecem fanteziile tuturor în buletin, unde ajungem? Au prevăzut genialii Iohannis şi Cîţu toate celelalte litere care vor fi trecute în buletin, pe lîngă F şi M, dacă tot au deschis această cutie a Pandorei ideologizate, sau doar vor să arate la Bruxelles că sînt în avangarda cretinismului genderist?”

Sînt ţări în care politicienii judecă normal, cu capul lor pe umerii lor şi nu cu capul de la Bruxelles, pe umeri autohtoni. În Polonia, de pildă, vicepremierul Paweł Szefernaker a spus ferm că ”există doar femei şi bărbaţi în sistemul juridic polonez”. Şi în România, ţin să spun eu, e la fel. ”Prin urmare, cărţile de identitate vor include aceste două sexe. UE nu ne poate ordona să introducem ceva care încalcă ordinea juridică poloneză”. În ce priveşte secţiunea referitoare la un al treilea gen, a Regulamentului UE adoptat în 2019, aceasta face parte ”din expunerea de motive a regulamentului, care este o parte non-normativă a acestuia şi, prin urmare, nu e obligatorie”, a punctat oficialul polonez.

La noi nu e aşa. Noi ”pupăm papucul” celor de la Bruxelles, ”noua Poartă” pentru cîrmuitorii valahi – chiar de sînt nemţi. Deşi nimeni n-a venit să spună ”renunţaţi la menţionarea sexului pe cărţile de identitate şi înlocuiţi-l cu genul”, pentru a lăsa opţiunea deschisă, şi printr-un ”x”, pentru cei care nu vor să fie nici bărbaţi, nici femei, noi ne-am grăbit să o facem. În pofida unei ”largi majorităţi” care vrea încă, de la copiii lor”, să li se spună ”mamă” şi ”tată”, iar nu ”părinte”.

Astfel, din servilism, ne-am trezit peste noapte cu ”gen” în loc de ”sex”. O slugărnicie simptomatică, a unor politicieni care şi-au pierdut de mult simţul libertăţii, dacă l-au avut vreodată. Ca să nu mai vorbesc de Dumnezeu, sau măcar de bunul simţ, din moment ce, pentru a-şi justifica lipsa de repere morale, ei aduc în discuţie ba sexul îngerilor, ba ”norme europene” inexistente, aducîndu-şi aminte abia în ceasul al doisprezecelea, cînd sînt traşi de fapt de mînecă, şi de faptul că România mai are şi un steag al ei. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici