COMENTARIU Marius Oprea | Zeiţa Şoşoacă

Senatoarea Şoşoacă nu s-a dezminţit. Simţind că îi scade ”ratingul”, a ieşit din nou la atac, organizînd ieri un miting anti-restricţii în Bucureşti, acuzînd ”dictatura medicală”. A fost însă departe de succesul înregistrat în Valea Jiului. La miting s-au asociat, într-un talmeş-balmeş pitoresc şi absurd, purtători de icoane şi ai ”lupului dacic”, Adriana Bahmuţan şi Luis Lazarus. Cu toţii ”antivaccinişti” şi ”antimască”, au sosit pînă în Piaţa Victoriei purtînd regulamentar masca şi respectînd restricţiile, la care au renunţat doar cînd s-au cufundat în anonimatul mulţimii.

8246 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Marius Oprea | Zeiţa Şoşoacă

Sursa foto: Mediafaxfoto

Atitudinea senatoarei Şoşoacă faţă de pandemia de Covid-19 a şi lansat-o în politică pe avocata din Baroul Bucureşti, o necunoscută pentru mass-media, pînă cînd prima ştire cu Diana Şoşoacă a apărut cu ocazia alegerilor locale, din 27 septembrie 2020, cînd i-a fost citată o postare de pe facebook: ”AM VOTAT! FĂRĂ MASCĂ! IEŞIŢI LA VOT! SCHIMBAŢI PARADIGMA! VOTAŢI OAMENI CARE ÎŞI IUBESC PATRIA ŞI POPORUL!”.

Acum, epuizînd temele sociale, odată cu finalul grevei minerilor, s-a întors la ”Covid”. E cam săracă această ”agendă politică”. Şi lumea se plictiseşte repede de scandalurile repetate, pe aceeaşi temă – ca şi la certurile între vecini, care nu mai sînt luate în seamă decît dacă vine şi poliţia. La mitingul de ieri a venit poliţia, dar el tot n-a fost mediatizat, cît s-ar fi aşteptat organizatoarea: cine să o facă, cînd Şoşoacă a acuzat presa că, din cauza ei, n-au crescut alocaţiile copiilor, pentru că guvernul ”a plătit-o” să facă reclamă la vaccinare? Asemenea greşeli nu se iartă la un politician. Cred că Diana Şoşoacă îşi răcneşte cîntecul de lebădă.    

Am scris cu exact o lună în urmă despre ”fenomenul Şoşacă”, atunci cînd s-a dus în Valea Jiului şi a capitalizat nemulţumirea ajunsă pînă în pragul disperării a minerilor. Avocata intrată în politică de nici un an i-a vrăjit pe mineri, dar vraja a durat trei zile, şi gata. Se pare că ”reţeta Şoşoacă” se epuizează. Ea a revenit la ceea ce a a lansat-o: lupta cu masca, acum şi cu vaccinul. De fapt, lupta cu vaccinul de orice fel e chiar doctrina partidului Neamul Românesc, care a propulsat-o pe doamna Şoşacă în Parlament, pe listele comune ale Alianţei pentru Unitatea Românilor.

Ninel Peia, fondatorul acestui partid a fost exclus din PSD de Liviu Dragnea (asta ar fi o notă bună!), în 9 martie 2016, pentru că postase pe facebook, între altele "Cine ne omoară copiii, e-coli, sau vaccinul DTP? Vrem adevărul, nu bîjbîieli demne de Evul Mediu!”, precum şi alte bizarerii, incomode pentru orice partid al secolului XXI, aflat la guvernare într-o ţară europeană.  Peia a debutat în funcţii publice ca şef al Agenţiei de Mediu din Ilfov, pe cînd aceasta era condusă de Silvian Ionescu, fost colonel de Securitate din anturajul lui Traian Băsescu, înainte şi după 1989. Ninel Peia are toate ”colegiile” şi ”seminariile” de ”Securitate Naţională” posibile absolvite, cît şi un limbaj protocronist tipic securiştilor anilor ’80, de care erau pline Agenţia şi Ministerul Mediului (segmente ”profitabile” din Guvern, pe bază de ”închis ochii”), în anii lui Năstase, cît şi ai lui Băsescu, cînd Peia şi-a început cariera.

Nu ştiu dacă doamna Şoşoacă are vreo legătură cu foşti securişti, aşa cum Ninel Peia a avut. Cert este că Diana Şoşoacă a rămas şi este devotată şi fidelă programului ”antivaccinist”, cam singurul exprimat clar pe agenda Partidului Neamul Românesc. Se pare că şi lui Ninel  Peia: la mitingul de ieri, pe care l-a organizat, la un moment dat ea le-a spus celor prezenţi: "Nu intru în PSD! Dacă intru în PSD, fac măcel!” Să-şi răzbune şeful. 

La mitingul de ieri, unde a reluat discursul ei violent împotriva restricţiilor impuse în urma pandemiei, senatoarea a ascultat din nou cu plăcere scandîndu-se "Şoşoacă, preşedinte!", sloganul lansat în Valea Jiului. A primit si buchete de flori şi, răspunzînd unei interpelări a mulţimii, a răspuns "Auzi, mă întreabă dacă merg la Cotroceni! Doar ca preşedinte!"

Ei bine, pentru susţinătorii ei, Diana Şoşoacă a ajuns o adevărată zeiţă. I-a vrăjit pe mai mulţi decît ne-am fi aşteptat, în condiţiile în care electoratul din zilele noastre nu mai e totuşi acela care striga, plin de patos, prin anii ’90 ”nu ne vindem ţara!” Aceia care s-au dus ieri alături de ea sînt un vîrf al aisbergului. În lipsă de altceva, sînt mulţi care au vota cu Şoşoacă în ţara asta. Pentru că ştampila nu cere carte.

Diana Şoşoacă este iubită de acel popor care crede în ea şi mesajul ei: poporul dac din România, prezent cu mai multe pancarte şi steaguri la mitingul de ieri. Nu cred că Diana Şoşoacă ştie că zeiţa romană al cărui nume îl poartă avea o corespodenţă la daci – Bendis, zeiţă care apare pe unele monede ţinând două suliţe şi un pumnal, sau două torţe. În mitologia dacică, era adorată ca zeiţă a Lunii şi a pădurilor, dar şi a farmecelor, ca o zeiţă magiciană. Aşa e şi Diana-Bendis Şoşoacă.

Dar magia ei a început să se spulbere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici