COMENTARIU Sorin Avram. Alexandru Rafila, fost specialist, actual politruc

15973 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram. Alexandru Rafila, fost specialist, actual politruc

COMENTARIU Sorin Avram. Alexandru Rafila, fost specialist, actual politruc

Fără să îşi dorească asta, Alexandru Rafila mai are un pic şi ocupă primul loc în clasamentul dezamăgirilor publice din ultimii 30 de ani. Cu coroana strălucitoare de reprezentant al României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu costumul fără urme de scame, pe care au avut grijă să le culeagă admiratorii săi, cu masca chirurgicală purtată regulamentar şi cu fraze atent selecţionate din bagajul de cuvinte pe care-l poartă pe umăr la conferinţele de presă, domnul Rafila părea omul potrivit la locul potrivit. Locul fiind scaunul de ministru al Sănătăţii.

Numai că trimisul OMS-ului pe pământ românesc, specialistul în politici de sănătate publică şi omul care avea soluţii la toate problemele legate de pandemie odată ajuns ministru al Sănătăţii demonstrează că nu este altceva decât un vorbete. Din înalta funcţie omesistă, domnul Rafila explica cu calm cum trebuie făcut ca să fie bine şi să nu fie rău. După ce s-a înregimentat politic, social-democratul Rafila a devenit şi mai vocal.

De pe margine, Alexandru Rafila arăta a specialist care are soluţii. Însă, odată instalat în funcţia de ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila demonstrează că nu este altceva decât un politruc. Unul care spune că ar vrea, dar că nu se poate, şi care promite că va face. Numai să existe puţintică răbdare. 

Certificatele verzi despre care vorbea domnul Rafila pe vremea când chibiţa de pe margine îi însoţesc în prezent pe caii verzi care aleargă pe pereţi.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, aceasta este moartă şi îngropată la sute metri în pământ. Cu toate acestea, vorbetele Rafila promite că o va readuce la viaţă, însă nu spune clar cu cine, cum şi când.

De când a debutat pandemia, domnul Rafila nu şi-a plimbat preţiosul trup încostumat prin ţară pentru a lua pulsul pacientului, care este sistemul medical românesc. Un sistem în care direcţiile de sănătate publică nu au personal, bani şi suficientă putere, în care directorii de spitale sunt numiţi pe criterii numai de primari şi de preşedinţii de consilii judeţene ştiute, şi în care coordonarea locală ori judeţeană există, dar lipseşte cu desăvârşire.

Domnul Rafila doar şi-a mutat preţiosul trup dintr-un studio tv în altul şi de la sediul de partid la Palatul Victoria ori la Ministerul Sănătăţii.

După aproape doi ani de când spune ce ar trebui să se facă, Alexandru Rafila ar fi trebuit să pună în aplicare toate ideile sale imediat ce a fost cooptat în Guvern. Ar fi trebuit. 

Alexandru Rafila pare hotărât să demonstreză că este cât se poate de adevărat că teoria ca teoria, dar că practica ne omoară. Dar şi că dacă funcţia de ministru o refuza, specialist rămânea.

Alexandru Rafila a fost prezentat ca o mare speranţă, dar pare să calce pe urmele marilor dezamăgiri. Şi asta pentru că după ce s-a văzut cu legitimaţia de ministru în buzunar şi-a dat jos haina de specialist care pretinde să este pentru a o îmbrăca pe cea de politruc. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici