COMENTARIU Sorin Avram: Alexandru Rafila, lăsat fără titlul de specialist

14294 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Alexandru Rafila, lăsat fără titlul de specialist

În problemele care ţin de pandemie, premierul Ludovic Orban ne îndeamnă să ascultăm doar vocile specialiştilor. Totodată, domnul Orban susţine că toate măsurile luate de Guvern pentru combaterea răspândirii noului coronavirus sunt luate după consultări cu specialiştii.

Întrebat dacă vor fi redeschise restaurantele, primul ministru a declarat că aşteaptă „punctul de vedere al specialiştilor” şi a adăugat că a „solicitat grupului tehnic să evalueze redeschiderea activităţii în spaţii închise. În cursul acestei săptămâni voi avea o întâlnire cu cei din industria HoReCa”.

Tot Ludovic Orban a afirmat că nu este de acord ca, după începerea şcolii, copiii să poarte mască şi în familie: „Nu putem să impunem o astfel de regulă. Ce se întâmplă într-o familie depinde de familia respectivă, nu putem impune noi astfel de reguli. Am mai auzit prostia asta, s-a făcut campanie şi de către PSD că Guvernul vrea să introducă obligativitatea măştii în familie, asta e o prostie, niciodată un guvern nu poate să impună aşa ceva”. Astfel, Ludovic Orban l-a contrazis violent pe reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a spus: „Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască. Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor, în mod evident”.

Cum Ludovic Orban repetă mereu că se consultă cu specialiştii, iar noi trebuie să ţinem cont de recomandările specialiştilor, şi cum premierul l-a contrat dur pe Alexandru Rafila, înseamnă că între timp i-a retras acestuia titlul de specialist. Un titlu pe care primul ministru şi l-a acordat domniei sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici