COMENTARIU Sorin Avram: Hagi, un domn de care România are nevoie

3015 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Hagi, un domn de care România are nevoie
Tare se mai râde la declaraţiile lui Gheorghe Hagi, gen ”să fie bine ca să nu fie rău”. Tare s-a mai râs la spusele căpitanului Naţionalei Gheorghe Hagi atunci când acesta declara că fotbalul din România este pe ducă şi că generaţia sa ar merită să aibă statui. Lumea şi-a dat coate şi atunci când antrenorul Viitorului Constanţa spunea, plin de năduf, că Spitalul Judeţean Constanţa a rămas încremenit în urmă cu mulţi ani şi că este uluitor că România nu investeşte în sănătate, în sport şi în educaţie. 
 
Este plină România de comentatori, bârfitori şi atârnători care au impresia că au fost înzestraţi cu umor şi taxează ieşirile mai mult sau mai puţin nervoase ale domnului Hagi, pe care îl consideră un om certat cu limba română şi cu logica. Însă, înainte de a face comentarii tăioase sau ironice la adresa lui Gheorghe Hagi, toţi cei care-l privesc cu superioritate ori cu dispreţ ar trebui să se gândească de trei ori înainte de a emite profunzimi dacă ei şi-au făcut datoria pentru care sunt plătiţi. Dacă ei au făcut operaţia de cataractă aşa cum trebuie, dacă au fost atenţi cu elevii la ora lor de chimie sau de biologie, dacă au strâns bine şuruburile maşinilor primite în service, dacă nu i-au furat la cântar pe cumpărătorii de fructe şi legume ori dacă au fost amabili cu contribuabilii veniţi să-şi plătească taxele şi impozitele locale. 
 
Oare cei care se împiedică în vorbele lui Gheorghe Hagi au adus atâta bucurie măcar unei singure persoane în viaţa lor câtă a adus acesta milioanelor de români, de spanioli şi de turci cu driblingurile şi cu golurile sale? Oare cei care zâmbesc cu subînţeles atunci când domnul Hagi deschide gura au reuşit să primească vreun mulţumesc de la cineva, aşa cum tot primeşte acesta de la părinţii copiilor pe care-i ţine la academia pe care o conduce în nişte condiţii pe care mulţi dintre ei nu le au acasă? 
 
Toată viaţa lui, Gheorghe Hagi a construit. Şi a făcut-o cu munca şi cu banii lui. A construit în jurul său echipe de fotbal, după care a construit academia de fotbal care-i poartă numele. E drept că produsele nu sunt pentru exportul în cele mai puternice campionate din lume, însă ele sunt în regulă pentru campionatul intern şi pentru competiţiile cu grad mai scăzut de performanţă. Însă, Gheorghe Hagi nu poate face mai mult dacă materialul cu care lucrează nu are suficientă strălucire. 
 
Gheorghe Hagi a crescut jucători cu care câştigat banii de care are nevoie academia pentru a-şi permite casa, masa, educaţia şi antrenamentele generaţiilor viitoare de fotbalişti. Gheorghe Hagi a crescut o echipă de fotbal, care, în ciuda tuturor pronosticurilor, a câştigat campionatul românesc. Domnul Hagi a crescut jucători care acum câştigă bani cu care pot să-şi întreţină părinţii, fraţii şi surorile. 
 
Gheorghe Hagi a crescut şi un băiat deosebit. Pe Ianis Hagi l-a crescut în spiritul muncii, respectului şi corectitudinii, iar acest lucru se vede la fiecare apariţie a tânărului fotbalist pe teren sau în faţa camerelor de luat vederi. Este total nedreaptă dorinţa publicului ca Ianis Hagi să ajungă la performanţele sportive ale tatălui său, pentru că un fotbalist ca Gică Hagi se naşte rar şi de foarte puţine ori pe meleagurile noastre. Însă, Ianis a demonstrat că este băiatul lui tata, în sensul bun al expresiei, la golul fabulos pe care l-a înscris în poarta Germaniei. 
 
De Gheorghe Hagi nu trebuie să se râdă şi să se facă mişto nicio clipă. Domnul Hagi trebuie luat în serios atunci când vorbeşte, aşa cum vorbeşte el, despre educaţie, sănătate şi sport, despre muncă, talent şi seriozitate. Gheorghe Hagi nu merită terfelit de toţi analfabeţii funcţionali cu pretenţii de intelectuali, de cei care trăiesc din mica sau din marea ciupeală ori de cei pe care partidul, familia sau banii i-a cocoţat în diferite funcţii. Gheorghe Hagi merită să fie ascultat şi respectat, şi trebuie să fie un model de urmat în societatea românească. 
 
Pe vremea când era fotbalist lui Gică Hagi i se spunea regele, iar într-o vreme se striga ”Hagi preşedinte!”. Dar de ce nu ministru sau chiar prim-ministru? Domnul Hagi vorbeşte mai corect, este mai articulat, mai aplicat, mai harnic şi mai corect, şi are o experienţă de viaţă mult mai vastă decât cei care au deţinut sau deţin pârghiile de putere în ţara asta. Ca să nu mai vorbim de faptul că Gheorghe Hagi poate deschide orice uşă în lumea asta, fie aceasta la Madrid, la Berlin, la Londra sau la Washington, pentru că, vorba aia, este Hagi. România are nevoie de domnul Hagi şi de cât mai mulţi oameni ca domnul Hagi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici