COMENTARIU Sorin Avram: Ilie Dumitrescu, ministrul de Externe al României!

Fostul mare atacant al Naţionalei României Ilie Dumitrescu este un exemplu pentru ceea ce înseamnă football correctly, corespondentul lui politically correct. Domnul Dumitrescu, care pe vremuri ataca porţile adverse cu ”răutate” şi cu foarte mult talent, nu mai atacă acum decât cu unele cu excepţii. Este vorba despre ceilalţi invitaţi în platoul televiziunii la care domnia sa este invitat frecvent ca să-şi expună ţinuta impecabilă şi să explice de ce fundaşii stau pe linia de fund, mijlocaşii acoperă mijlocul terenului, iar atacanţii încearcă să introducă mingea în plasă.

4021 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Ilie Dumitrescu, ministrul de Externe al României!

COMENTARIU Sorin Avram: Ilie Dumitrescu, ministrul de Externe al României!

Ilie Dumitrescu vorbeşte cu mult calm despre sistemele 1-4-4-2 ori 1-5-3-2, după care cu înţelepciunea omului care a marcat în poarta Argentinei explică de ce vârful de atac s-a retras în apărare, iar fundaşul s-a demarcat pe partea stângă. Domnul Dumitrescu ţine adevărate lecţii de fotbal la care consumatorii din bufetele ţării se uită cu gura căscată, se minunează şi înclină să-i dea dreptate, că doar este vorba despre marele Ilie Dumitrescu.

Toate eşecurile Naţionalei României, ale FCSB, ale Concordiei Chiajna, ale Corvinului Hunedoara şi ale Avântului Filiaşi au nişte explicaţii, care, însă, nu au legătură nici cu patronii echipelor, nici cu antrenorii şi nici cu jucătorii. Staţi un pic. Nici arbitrii nu sunt de vină, Toate nereuşitele din fotbal vin de la gazonul care nu a fost bine tuns, de la publicul care nu a cântat suficient, de la ghetele care au un număr prea mic şi de la vântul care a bătut ca nebunul pe stadion, în loc să-şi vadă de treaba lui şi să bată la altă masă.

Ferească Dumnezeu să spună cineva ceva despre domnul nea Gigi, despre FCSB, despre Iordănescu junior, despre Dan Petrescu, despre CFR Cluj, despe Hagi senior sau despre Hagi junior, ori despre orice, pentru că imediat domnul fost mare fotbalist îl pune pe respectivul la punct.

Dialog în studioul de televiziune unde Ilie Dumitrescu este invitat să-şi expună costumele impecabile şi părerea de specialist:
”Decebal Rădulescu: <Se putea face o formulă ofensivă cu Bosnia? A fost frică? Aş fi jucat cu Popescu din primul minut>.

Ilie Dumitrescu: <Tu vorbeşti, aşa, de aici din studio, de pe unde mergi, din redacţie, nu ai trăit niciodată o situaţie ca asta, să pierzi cu 0-2. Să mergi la hotel, să nu poţi să mănânci, să vezi ce spun tot felul de oameni…

Decebal Rădulescu: „Dar, Ilie, nici eu nu sunt ala care ia 50.000 de euro pe lună. Am altă meserie>”.

Deci, dacă nu ai fost fotbalist nu ai voie să vorbeşti despre fotbal, chiar dacă Naţionala României este o ruşine, o consecinţă a faptului că fotbaliştii şi antrenorii nu au valoare, iar patronii cluburilor au o mare vină pentru situaţia existentă.

Despre fotbal are voie să vorbească numai domnul Ilie Dumitrescu, pentru că a fost un mare fotbalist. Însă, faptul că ai fost un atacant de excepţie nu te califică să fii şi un analist de excepţie, mai ales atunci când simţul critic l-ai lăsat la intrarea în studioul de televiziune, pentru ca nu cumva să-i deranjeze pe unii şi pe alţii, fie ei fotbalişti, antrenori sau proprietari de cluburi.

Ilie Dumitrescu ar fi un excelent ministru de Externe al României, pentru că umblă mereu tras la patru ace şi nu spune nimic, nederanjând pe nimeni. Domnul Dumitrescu ar fi o pierdere pentru postul de televiziune la care acesta este vedetă, dar ar fi un câştig pentru România. Ilie Dumitrescu este mult mai elegant şi mult mai cunoscut în lume decât Bogdan Aurescu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici