COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis, cu bujori în obrăjori, discurs despre bujori

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi, conform unui comunicat al Guvernului României, ”discuţiile s-au axat asupra aderării României la Spaţiul Schengen, stadiului îndeplinirii recomandărilor în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), implementării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). De asemenea, au fost abordate temele legate de răspunsul Uniunii Europene la războiul Rusiei în Ucraina şi Republica Moldova”.

3354 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis, cu bujori în obrăjori, discurs despre bujori

COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis, cu bujori în obrăjori, discurs despre bujori

În comunicat se mai arată că ”prim-ministrul a arătat că sunt în curs de pregătire propuneri de ajustare a Planului, atât în contextul RePower EU - care prioritizează răspunsul la criza energetică, dar şi al economiilor necesare urmare modificării valorii grantului alocat României. Aceste ajustări vor fi operate fără a fi afectată menţinerea concentrării pe obiectivele de tranziţie digitală, ecologică şi consolidarea rezilienţei”.

Premierul a mai arătat că ”Romania va insista şi va continua discuţiile cu Comisia asupra jaloanelor legate de reforma sistemului de pensii, inclusiv pe înlocuirea plafonului de 9.4% din PIB cu un alt mecanism de referinţă, pe menţinerea în rezervă a producţiei de energie bazată pe cărbune şi pe ajustări ale unor proiecte de infrastructură de transport”.

Pe de altă parte, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a scris pe Twitter: „Nu mai trebuie pierdut timpul. Locul României este în Schengen. Împreună cu premierul României, Nicolae Ciucă, ne-am angajat ca Parlamentul European să susţină aderarea imediată”.
Deci, Schengen, MCV, energie, PNRR, pensii, tranziţie digitală şi Republica Moldova.

La Bucureşti, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le răspunde celor care îl întreabă despre un eventual schimb de ministere între PNL şi PSD că nu consideră că este o abordare serioasă ”un eventual troc”, dar că ”are loc o discuţie în coaliţie”. Asta în condiţiile în care PSD spune că ştie cum să rezolve problema energetică a României pe termen lung, dar, iată, ezită, să solicite funcţia de ministru al Energiei, la schimb cu cea de ministru al Apărării, pentru a demonstra că, într-adevăr, se pricepe.

Acelaşi Marcel Ciolacu a spus, în deschiderea INDAGRA, că miliarde şi miliarde de euro continuă să intre în ţară pentru a sprijini agricultura şi i-a asigurat pe fermieri că atâta vreme cât vor fi la guvernare, social-democraţii îi vor susţine.

Deci, Apărare, Agricultură şi Energie.

Şi în acest timp, preşedintele României, Klaus Iohannis, ce făcea? Se odihnea? Medita? Citea? Nu, promulga. Conform Administraţiei Prezidenţiale, care mai bine ar fi tăcut, domnul Iohannis a promulgat legea prin care bujorul este declarat floarea naţională a României: „Se declară bujorul, din familia Paeoniaceae, ca floare naţională a României. În scopul marcării florii naţionale a României, anual se organizează, la nivel naţional şi local, un Festival al bujorului, eveniment horticol, în care vor fi expuse, în aranjamente peisagistice şi ornamentale, diferite specii de bujor”.

Aşa da! Acum ar trebui ca domnul preşedinte, cu o floare din familia Paeoniaceae la butonieră, să apară la televizor la oră de maximă audienţă şi, cu bujorii în obrăjori daţi emoţie, să ne citească de pe prompter o odă închinată bujorului şi să ne spună că în această perioadă de mari provocări nu ne rămâne decât să ne unim cu toţii în jurul bujorului. Mai departe, vom vedea noi ce iese. Important este să ne unim în jurul a ceva, pentru că dezbinaţi am tot fost. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici