COMENTARIU Sorin Avram: Primele 25 de întrebări pentru Klaus Iohannis

13849 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Primele 25 de întrebări pentru Klaus Iohannis

Sursa foto: Mediafaxfoto

Iată, aşa, de încălzire, câteva întrebări la care preşedintele României, Klaus Iohannis, ar trebui să răspundă, după cei şapte ani de mandat în care a fugit de dezbateri. 

1. Este adevărat că decizia îndepărtării USR de la guvernare vă aparţine?
2. Mai aveţi paltonul pe care, de nervi, l-aţi aruncat pe capota maşinii?
3. Este adevărat că dumneavoastră sunteţi cel care aţi hotărât că Ludovic Orban nu mai trebuie să fie preşedintele PNL?
4. Cuvântul ghinion mai face parte din vocabularul dumneavoastră?
5. Rezultatul alegerilor din Germania, unde social-democraţii au ieşit învingători, are legătură cu decizia cooptării PSD la guvernare?
6. Vă mai caută editurile pentru a vă întreba dacă aveţi în plan scrierea unor cărţi?
7. Cum se face că într-un timp relativ scurt PSD s-a transformat din Ciumă Roşie în partid frecventabil, numai bun de adus la guvernare?
8. Mai aveţi geaca roşie cu care ieşeaţi la mitingurile pentru apărarea statului de drept?
9. Ce îl recomandă pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier al României?
10. Dar pe dumneavoastră ce v-a recomandat pentru candidatura la funcţia de preşedinte al României?
11. Mai ştiţi ceva de Crin Antonescu?
12. În condiţiile în care aţi afirmat că noul coronavirus este o simplă răceală şi, mai apoi, că aţi învins pandemia, consideraţi că aveţi o vină cât de mică legată de situaţia epidemiologică din România?
13. Consideraţi că este normal ca preşedintele unei ţări membră a Uniunii Europene să refuze dezbaterile în campaniile electorale?
14. Vi se pare normal ca în ţara din Europa cu cea mai slabă rată de vaccinare şi cu cea mai mare rată de mortalitate în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus negocierile pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare care să dea Guvernul să ţină cu săptămânile?
15. Aţi calculat vreodată câte săptămâni aţi lucrat efectiv pentru România?
16. Dintre localităţile din România pe care le-aţi vizitat în cei şapte ani de mandat care sunt primele trei care v-au plăcut cel mai mult?
17. Care sunt primele trei destinaţii externe care v-au rămas la suflet?
18. Cum arată România văzută de pe geamul limuzinei din coloana oficială?
19. Cine vă sunt consilierii şi, de regulă, îi ascultaţi sau faceţi numai ce vreţi dumneavoastră?
20. Consideraţi că sunteţi o persoană informată sau că pentru a nu vă afecta starea de bine cei din jurul domniei voastre vă ascund relatările din presă şi de pe reţelele de socializare?
21. Şoseaua Bucureşti-Sibiu s-a schimbat în ultimii şapte ani?
22. În ultimii trei ani de mandat pe care îi mai aveţi ce v-aţi propus să faceţi pentru România?
23. Pentru primii şapte de preşedinţie ce notă v-aţi da?
24. După 20-30 de ani, ce credeţi că vor scrie cărţile de istorie despre preşedintele Iohannis?
25. Consideraţi că România vă merită?

Bun, şi ar mai fi multe întrebări la care Klaus Iohannis ar trebui să răspundă. Întrebări legate de averi, de Justiţie, de relaţiile externe ale României şi ale preşedintelui României. Întrebări pe care le-ar putea formula jurnaliştii cu experienţă din presa românească. Klaus Iohannis este angajatul poporului român pe post de preşedinte şi trebuie să răspundă întrebărilor angajatorului, prin reprezentanţii săi. Nu se poate să primeşte masă, casă, salariu, coloană oficială şi excursii în străinătate, iar tu să nu dai socoteală în niciun fel pentru banii care sunt cheltuiţi cu tine. Este de datoria presei din România să îl preseze pe Klaus Iohannis să organizeze la Palatul Cotroceni o dezbatere cu jurnaliştii şi analiştii de toate culorile, care să fie preluată de toate canalele de ştiri. La banii cheltuiţi cu domnia sa, Klaus Iohannis poate rupe o bucăţică din preţiosul său timp pentru a lămuri poporul cu televizorul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici