COMENTARIU Sorin Avram: Haideţi să mergem pe mâna preşedintelui CSAT, Klaus Iohannis, acest Leneş Curcanul

Ca un adevărat conducător al forţelor de reacţie rapidă, preşedintele României, Klaus Iohannis, a reacţionat aproape imediat ce preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat că va trimite trupe pe teritoriul ţării noastre dacă va fi nevoie. Germanofilul preşedinte al României a scris pe Twitter un mesaj în limba franceză, care tradus arată aşa: ”Salut cu căldură anunţul preşedintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franţei de a participa la prezenţa militară avansată a NATO în România”.

25350 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Haideţi să mergem pe mâna preşedintelui CSAT, Klaus Iohannis, acest Leneş Curcanul

COMENTARIU Sporin Avram: Haideţi să mergem pe mâna preşedintelui CSAT, Klaus Iohannis, acest Leneş Curcanul

Domnul Iohannis s-a grăbit să trimită mesajul de la preşedinte la preşedinte pentru a lăsa impresia că domnul Macron face acest lucru datorită respectului pe care i-l poartă domniei sale, şi nu din alte raţiuni. Mesajul lui Klaus Iohannis a fost urmat la puţină vreme de cel al slugarnicului ministru de Externe, Bogdan Aurescu, care arăta că ”anunţul important al preşedintelui Macron privind disponibilitatea Franţei de a participa la prezenţa militară NATO în România e rezultatul notabil al eforturilor constante ale preşedintelui Iohannis”. Are ce se umfla în pene ca un curcan domnul Iohannis.

Promisiunea lui Emanuel Macron a fost făcută miercuri, 19 ianuarie 2022, adică fix în mijlocul săptămânii, că dacă ar fi fost făcută pe finalul săptămânii acesta ar mai fi trebuit să aştepte câteva zile până să primească mulţumirile.

Vineri, 21 ianuarie 2022, Mediafax a scris că ”Ministerul Afacerilor Externe respinge ca fiind inoportune şi lipsite de orice fundament declaraţiile Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse privind prezenţa militară aliată pe Flancul Estic al NATO”.


Ulterior, Administraţia Prezidenţială a anunţat că ”preşedintele României, Klaus Iohannis, a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc miercuri, 26 ianuarie 2022, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni. Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la: Situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO; Măsuri privind dezvoltarea capacităţilor de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate şi creşterea rezilienţei”.

Aşadar, pentru a-i mulţumi preşedintelui Franţei pentru sprijinul promis, domnului Iohannis nu i-a luat decât câteva ore, însă pentru a participa la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, ”garantului independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării” îi trebuie câteva zile.

Probabil că nu întâmplător ruşii au ales să ceară retragerea trupelor NATO din România la finalul de săptămânii. Pesemne că aceştia ştiau că pentru Klaus Iohannis weekend-ul este weekend şi că luni, 24 ianuarie, în România se sărbătoreşte Mica Unire şi este liber. Şi mai ştiau ruşii că prima zi de după libere reprezintă perioada de acomodare pentru preşedintele României şi că abia miercuri, 26 ianuarie, acesta se va apuca de treabă.

Totuşi, trebuie să vedem partea plină a cupei cu şampanie pe care o bea preşedintele de fiecare dată când se umflă în pene ca un curcan atunci când primeşte câte un premiu internaţional şi când tace la aceeaşi masă cu şefii de stat care contează. Trebuie să fim liniştiţi când vedem că leneşul preşedinte al României nu se agită, pentru că acesta este un om informat şi ştie el că nu sunt motive de îngrijorare. Haideţi să nu ne agităm şi să mergem pe mâna preşedintelui Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Klaus Iohannis. Haideţi să mergem pe mâna comandantului de oşti Leneş Curcanul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici