COMENTARIU Valeriu Şuhan: Amurgul zeilor?!

1224 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: Amurgul zeilor?!

Amurgul zeilor ?!

Ancheta referitoare la moartea lui George Floyd continuă în mod susţinut, dar ea aduce încă şi mai multe întrebări şi lasă loc totuşi, la o grămadă de interpretări.

Presa americană abundă de analize asupra acestui caz, iar interpretările sunt partizane în funcţie de simpatiile politice, unii sunt pro-democraţi, iar ceilalţi sunt de partea republicanilor, susţinători ai preşedintelui Trump.

Sigur, în cazul dat, implicaţiile sunt determinate de amploarea evenimentelor care au avut ca scânteie moartea lui Floyd.

Întrebările încep de la anunţarea rezultatelor autopsiei preliminare, care relevă că nu există semne de asfixie mecanică ori de strangulare, dar că Floyd avea serioase probleme coronariene şi hipertensiune. De asemenea, se pare că raportul toxicologic ar releva existenţa unor substanţe interzise în corpul victimei.

În ceea ce priveşte imobilizarea propriu-zisă a lui Floyd, e de subliniat că acesta a fost extras din autoturismul în care se afla, a fost încătuşat şi s-a opus a fi urcat în maşina poliţiei, pe motivul claustrofobiei. Păi, în propria maşină nu avea nici o teamă în sensul ăsta.

Acum însă, vine treaba cea mai inexplicabilă. Deşi Floyd e încătuşat şi trântit la pământ, practic inofensiv, agenţii continuă să-l ţină în poziţia asta, iar Chauvin îl apasă continuu cu genunchiul pe gât. Atenţie, timp de 8 minute şi 46 secunde !

M-am uitat de câteva ori la clipul respectiv şi mi se pare deja clar că agenţii aşteptau ceva, dar ce ? În plus, nu aveau nici o problemă a se lăsa filmaţi în timp ce practic, provocau moartea nefericitului. Oare, de ce ? Erau complet lipsiţi de orice urmă de precauţie ? Iarăşi, de ce ?

Procurorul General William Barr a declarat că tulburările grave care au urmat şi care s-au răspândit cu repeziciune în toată ţara, ”sunt planificate, organizate şi conduse de grupuri extremiste de stânga, care folosesc tactici de tip Antifa”.

”Antifa” este un grup militant extremist de stânga, auto-declarat anti-fascist, anti-capitalist, care urmăreşte scopurile sale politice prin acţiune directă, mai degrabă decât prin activităţi politice. În acest scop, foloseşte tactici variate, inclusiv activismul digital, distrugeri, violenţă fizică şi hărţuire a persoanelor pe care ei îi identifică şi îi categorisesc ca fiind fascişti, rasişti sau de stânga. Subliniez, EI îi identifică ! Parcă, recunoaştem câte ceva din aceste tactici...

Organizatorul asumat al mişcărilor violente din aceste zile, organizaţia ”Black Lives Matters” dar şi ”Antifa” militează activ împotriva existenţei chiar a SUA, împotriva ordinii constituţionale, şi bineînţeles a poliţiei. În viziunea lor, ordinea şi liniştea cetăţenilor şi oraşelor trebuie asigurată de ”căştile albastre” ONU.

Totul este circumscris ideii de ”societate deschisă” a lui George  Soros.

Oricum, la ora asta, în America lucrurile se desfăşoară fără menajamente sau scrupule. Primarul democrat John Cooper din Nashville a chemat pur şi simplu locuitorii să se alăture mişcărilor violente de stradă. Rezultatul a fost incendierea primăriei. No comment...

CBS News a transmis că metoda ”rent a mob”, specifică reţelei Soros, se remarcă în mod evident cu ocazia derulării evenimentelor. Majoritatea celor care manifestează violent în Minneapolis, sunt aduşi de prin alte părţi cu autobuze.

Oamenii ăştia sunt organizaţi oarecum milităreşte, ştiu exact ce obiective să atace, cum şi unde să provoace dezordinile şi comunică în permanenţă cu cei care coordonează de la diverse niveluri. După ce-şi termină ”treaba”, sunt extraşi.

Iată că disciplina instaurării haosului e deplină.

Reuters informează că staff-ul de campanie al candidatului democrat la preşedinţie, Joe Biden a făcut publică donaţiile către un grup, Minnesota Freedom Fund care a plătit deja, cauţiuni pentru ”militanţi” reţinuţi de poliţie cu ocazia nenorocirilor din capitala statului.

Asta, după o gafă imensă a lui Biden, pe care a făcut-o tot în această perioadă când, adresându-se unui grup de negri care se întrebau dacă să-l voteze pe el sau pe Trump, le-a răspuns că dacă aşa stau lucrurile, ”you ain’t black”.

Gafa a avut efecte dintre cele mai serioase, liderii comunităţii de culoare răspunzându-i lui Biden că voturile lor nu sunt deloc ”for granted” în favoarea lui.

Ceea ce se întâmplă acum în America este înfiorător.

Ţara-simbol a Lumii Libere, ”Land of the Free” este câmpul de luptă al giganţilor iar walkiriile, în slujba lui Odin zeul morţii, călare pe lupi, o pârjolesc.

Aşa arată ”societatea deschisă” a domnului Soros ?!

Eu, mă lipsesc ! Poate şi voi...

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici