COMENTARIU Valeriu Şuhan: Dan Bittman

18011 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: Dan Bittman

Dan Bittman

Dan Bittman este un om curajos, înainte de a fi un artist iubit de o mare de oameni.

Dan Bittman are ce-i trebuie ca să se simtă liber să spună ceea ce gândeşte.

Are ”perechea” aia la el care deosebeşte bărbaţii de eunuci şi-l face să-şi exprime părerea deschis, răspicat, cu verb ferm şi să o susţină cu argumentele sale.

Valoarea argumentelor poate fi discutabilă în anumite privinţe, dar omul le prezintă clar şi precis. Ele susţin o părere. E doar o părere. A lui.

Mulţi dintre noi putem achiesa la părerile sale sau nu. E treaba noastră.

Dar, de unde şi până unde s-a ajuns la situaţia în care Dan Bittman este pus la colţ de diverşi, jignit, terfelit, pentru părerile sale ?

Cu majoritatea susţinerilor sale exprimate public, mulţi, printre care mă număr, suntem de acord într-o mare măsură sau chiar deplin.

De exemplu, Dan Bittman a spus că simte de la zi la zi, că nu prea mai are nici un drept.

Ce e neadevărat în această susţinere ?

Nimic !

România prin guvernul său, a notificat Consiliul Europei încă de pe 18 Martie, la două zile după declararea stării de urgenţă, că suspendă Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului.

Suntem în aceeaşi situaţie şi acum. ”Suspendaţi” în ceea ce priveşte respectarea drepturilor noastre fundamentale, cu excepţia interdicţiei muncii forţate.

E bine, sclavi n-ar putea să ne facă. Deocamdată.

A mai spus că mor oameni cu zile pentru că nu pot beneficia de asistenţă medicală specializată, ei nefiind victimele nenorocitului ăsta de virus, ci oameni suferinzi, loviţi de boli crunte.

Pe oamenii ăştia care au trecut de la noi, cine-i contabilizează, cine răspunde pentru soarta lor tragică ?

De plâns, sigur are cine-i plânge, inclusiv noi, dar cine răspunde pentru scurtarea vinovată a vieţii lor ?

A greşit Dan Bittman că a întrebat asta ? Cu siguranţă, nu !

Ipocriţi docţi ce se doresc ironici, îl acuză că are o poziţie critică pentru că nu mai poate cânta în concerte publice.

Păi, ce ar trebui să facă, să aplaude ?! ”Meseria” lui e de artist, aşa îşi câştigă existenţa, pe lângă faptul deloc de neglijat că, de 40 de ani, încântă milioane de oameni.

Face chestia asta mai puţin importante întrebările lui ? Cu siguranţă, nu !

Dan Bittman a mai spus că acum, mai mult ca niciodată, ”banii vorbesc” şi că ”totul e în mâna lor”.

E cineva care-l contrazice ? Să-l auzim !

Nici măcar aluziv nu a susţinut că n-ar crede în existenţa virusului, aşa cum l-au redus unii în pană de inteligenţă, iar despre medici  şi personalul medical, a avut numai cuvinte de laudă, i-a numit eroi.

Şi-atunci ?

Comoditatea pernicioasă a ipocriziei, invidia şi pornirea bolnavă a lapidării unui personaj iubit, au născut exprimările jignitoare la adresa lui Dan Bittman.

Preţioşii ”iubitori” ai democraţiei, ai libertăţii de expresie, duşmani declaraţi dar doar atât, ai delictului de opinie, s-au repezit să-şi reverse umorile, dovedindu-şi micimea.

Măcar şi numai de dragul contradictoriului şi al beneficiului îndoielii, vocea lui Dan Bittman este o binefacere, un câştig pentru societate.

Dan Bittman este prietenul meu. Şi eu al lui.

Dane, bine că ai voce.

Mulţumesc !

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici