COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: De îndrăgosteală...

610 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: De îndrăgosteală...

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: De îndrăgosteală...

O sărbătoare a îndrăgostiţilor, a iubirii în general, cu atât mai mult cu cât e în pragul primăverii, bucură pe toţi.

Chiar şi pentru cei care nu sunt îndrăgostiţi, că nu au de cine sau le-a mai trecut, tot e bine.

Măcar, îşi mai aduc aminte de îndrăgostelile lor şi-şi fac speranţe că li se va mai întâmpla.

Cei mai conectaţi la sărbătoarea asta, sunt cei cu „fluturi în stomac”.

Ei sunt entuziaşti cu  capu-n nori, optimişti, aparent şi deocamdată incurabili, romantici, topiţi, empatici şi fatalmente, beţi de… fericire.

Adică, îndrăgostiţi !

Pe ei, „jumătatea” în care îşi pun speranţele şi cred ei,  chiar viaţa, îi face să se simtă norocoşi navigatori precum Magellan sau Columb, descoperitori de lagune albastre.

Ziua asta, a îndrăgostiţilor, are o legendă veche de mii de ani.

Este povestea preotului creştin Valentinus, devenit ulterior Sfânt, care sfidând un ordin al împăratului Claudiu, a continuat să oficieze cununiile soldaţilor romani.

Nu prea am cum să ştiu ce-o fi fost în capul războinicului împărat roman Claudiu când a decis ca soldaţii săi să nu se mai căsătorească.

El credea că în felul ăsta, le taie legionarilor dorul de femeile lor, de copii, de casă şi-i va face mai aprigi în lupte.

Cam riscant…

Şi dacă se îndrăgosteau legionarii între ei ?!

În sfârşit… Bine că îndrăgostiţii l-au avut pe Valentinus Sfântul.

Îndrăgostiţii de azi, slavă Domnului, n-au problema asta.

Azi, ei sunt preocupaţi să ajungă mai repede acasă la „aleşii” lor (evident, nu mă refer la aleşii constituţionali), cu braţele pline de flori, ciocolată şi şampanie.

Uitaţi-vă-n jur şi-i veţi recunoaşte cu uşurinţă.

PS Mă grăbesc şi eu s-ajung acasă…

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici