DOCUMENT  COMENTARIU Valeriu Şuhan: Preşedinţii ca ţintă

1279 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: Preşedinţii ca ţintă

Preşedinţii ca ţintă

Clar, nu e uşor să fii preşedinte.

Nici măcar preşedinte de asociaţie de proprietari.

O demonstrează un document care mi-a căzut sub ochi şi care circulă, liber, prin media românească.

E vorba de un protocol de colaborare în vederea susţinerii reciproce la alegerile locale ce tocmai au trecut, încheiat între filialele PNL şi UDMR, din Târgu-Mureş.

Nu vă aşteptaţi vă rog să fac vreun comentariu cu iz naţionalist, pentru că, o să vedeţi, nu e cazul.

Lucrurile sunt mult mai prozaice pe de-o parte dar şi bizare totodată, pentru un om cu o gândire normală, firească, în respectul legii şi cu o minimă doză de bun-simţ. Măcar.

De exemplu, se scrie acolo în protocol, că la nivel local, cele două partide ”vor pleda pentru alegerea unor noi şefi de asociaţii de proprietari care să fie în tonul noii echipei administrative în ceea ce priveşte proiectele oraşului”.

Cum ar veni, dă-i de-a dura de proprietari, ce dacă şi-au ales ei ”conducerea” nominalizând prin vot un individ sau altul, noua echipă administrativă va ”pleda” pentru înlocuirea lor.

Curat democratic !

E ca-n bancul cu papagalul beţiv care se leapădă de pene de dragul băuturii.

Adică, ce ne mai trebuie nouă, de fapt lor, vreo formă de democraţie care să presupună o opoziţie, o atitudine contrară cât de mică, care să nu fie ”în tonul noii echipe administrative” ?!

Doar n-or fi nebuni să accepte că pot exista şi oameni care să se afle în contradictoriu cu luminata lor înţelepciune.

Nu, astfel de oameni trebuie neapărat înlocuiţi şi pentru asta, nimic nu e prea mult. Nici măcar includerea unui astfel de deziderat într-un ”protocol” electoral.

În fapt şi în mod evident, bucata aia de hârtie nu e nimic altceva decât atât.

Conţinutul său este în întregime din capitolul ”etc”, în cel mai bun caz.

Dacă te uiţi şi la ”măsura” care se referă la faptul că cele două formaţiuni politice ”vor coopera pentru limitarea prerogativelor Direcţiei Poliţiei Locale, având în vedere rolul său mai mult decorativ în ceea ce înseamnă siguranţa cetăţenilor şi crearea în acest sens, a unor echipe de voluntari”, nu ştii de ce să te minunezi.

De analfabetismul funcţional al semnatarilor, de cel juridic ori de apetenţa şi nostalgia după ”gărzile patriotice” sau, cine ştie, Doamne fereşte, după de tristă-amintire ”gardă a zdrenţăroşilor”.

Oamenii aceştia sunt analfabeţi funcţional pentru că nu au proprietatea termenilor folosiţi. Ei vorbesc de ”prerogative”, în fapt dorind să se refere la ”atribuţiuni”, însă probabil, li s-a părut că nu sună suficient de pompos şi în concordanţă cu fudulia lor lingvistică.

După cum ştim cu toţii, fudulia se însoţeşte cu o altă ”calitate”, prostia.

Din perspectivă juridică, e pur şi simplu năucitor că două formaţiuni politice pun problema ”limitării” la nivel local a unei instituţii, a cărei activitate şi ale cărei atribuţii sunt stabilite prin lege.

Trebuie că semnatarii se consideră miezu’ din ceaşcă...

Dacă vă luaţi răbdarea să parcurgeţi fiţuica, veţi constata nu numai puţinătatea ideilor electorale, dar şi anacronismul lor.

Sigur, se poate considera şi că fiţuica e complet idioată prin conţinut, dar nu vreau să folosesc acest termen.

Na, că mi-a scăpat...

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici