COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Prosteală !

1337 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Prosteală !

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Prosteală !

Să ies în  vreo piaţă publică şi să urlu sau să scriu aici ?!

Până la urmă, dacă m-aş indigna vocal, proţăpit în vreo piaţă publică, nu m-ar auzi mulţi aşa că mai bine mă exprim aici.

Plus că m-ar lua miliţia...

Am scris acum câteva zile despre cum vrea domnul Nicuşor Dan să acceseze Planul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” pentru Bucureşti.

Proiectele propuse, în majoritate definite ca „reabilitare sistem rutier”, nu sunt altceva decât rezultatul căutărilor febrile prin sertarele administraţiilor anterioare.

Criticam „concepţia” asta şi pentru că mă gândeam că un program de investiţii parcă ar trebui să însemne altceva, mai semnificativ şi cu viziune pentru viitor.

Până la urmă, „reabilitările” pot fi făcute din bugetele curente, că de-aia plătim taxe şi impozite.

Acum însă, după ce am aflat ceea ce urmează să vă împărtăşesc, îmi dau  seama că stăm rău de tot.

Suntem prostiţi !

De-a dreptul şi cu un tupeu incredibil.

Ei bine, din cele 37 de „proiecte” nu cred că se va califica vreunul.

Şi ăla, numai aşa, cu bătaie...

De ce ? Pentru că „proiectele” nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevăzute în OUG de aprobare a planului de investiţii respectiv.

Am citit acel OUG şi ceea ce sare în ochi este că „obiectivul general” al planului este „creşterea coeziunii teritoriale”, ceea ce nu prea „bate” cu găselniţele domnului Nicuşor Dan.

Categoriile de investiţii eligibile sunt alimentarea cu apă, staţii de tratare, captare şi epurare, canalizare, sisteme de distribuţie a gazelor naturale, branşamente, racorduri, drumuri judeţene, comunale, în localităţi, poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale.

Cât priveşte Bucureştiul, nu e menţionat nicăieri, nici în OUG şi nici în normele sale de aplicare, decât prin subdiviziunile sale administrative, adică sectoarele şi acolo strict limitativ.

Deci ?! O prosteală pe faţă !

Un circ de doi bani, o brambureală deja specifică domnului Nicuşor Dan, după modelul „Nicuşor, fă-te că lucrezi !”.

Acum, Bucureştiul este o nebuloasă.

Nasol ar fi dacă i-ar veni ideea vreunui astrofizician descoperitor al unui astfel de corp ceresc să-l denumească astfel.

Nu mi-ar plăcea.

Dar, poate, Nebuloasa „Nicuşor Dan” ?!

Mai potrivit...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici