COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Testamentul lui Putin...

2334 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Testamentul lui Putin...

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Testamentul lui Putin...

Despre testamentul lui Petru Cel Mare al Rusiei am auzit cu toţii.

Destul de puţini ştiu totuşi că acesta este un fals.

Unii, mai pudici, spun că este un apocrif, adică autenticitatea sa nu este dovedită.

Un dubiu favorabil pentru ruşi dar nu numai.

Cui i-a mai folosit ?

Istorici serioşi demonstrează că Napoleon ar fi fost la originea apariţiei falsului pentru a-şi justifica politica faţă de imperiul ţarist.

Fals sau apocrif, cum vreţi, a fost preluat ad-litteram de către succesorii lui Petru Cel Mare.

Nu contează că ei au fost ţarii care i-au urmat, bolşevicii, în numele revoluţiei proletariatului, ori actuala Federaţie Rusă.

Un fals, conceput de un inamic pentru a justifica declanşarea unui război împotriva lor, a fost preluat abil de către ruşi ca document programatic al propriei politici externe de agresiune continuă.

Doar câteva citate din textul respectiv cred că sunt suficiente pentru a demonstra corespondenţa dintre ideile testamentare şi realitatea vieţii pe care o trăim astăzi sau pe care au trăit-o generaţiile trecute.

Iată-le:

„…considerăm că poporul rus este chemat, pe viitor, să asigure dominaţia generală a Europei”;

„…să menţineţi naţiunea rusă într-o stare de război continuu, pentru a ţine soldaţii bine antrenaţi şi mereu disponibili”;

„De la popoarele cele mai instruite ale Europei aduceţi prin toate mijloacele posibile  generali pe timp de război şi savanţi pe timp de pace pentru ca naţiunea rusă să poată profita de avantajele celorlalte ţări, fără a şi le pierde pe ale sale” ;

„Divizaţi (…) întreţinând tulburări şi gelozii continue…faceţi ca partizanii voştri să fie aleşi, protejaţi-i, trimiteţi trupe ruseşti pentru a staţiona acolo până când pot să rămână în mod permanent”.

Idei pe care Vladimir Vladimirovici Putin, sper că nu i-am greşit patronimicul, şi le-a însuşit.

Că ele sunt împotriva civilizaţiei, că seamănă groază şi moarte, nu-l priveşte.

Gloria pe care şi-o doreşte cu atâta ardoare criminală îl va îngropa.

„Cine seamănă vânt, culege furtună”…

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici