COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Un schelet pentru Bucureşti...

889 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Un schelet pentru Bucureşti...

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Un schelet pentru Bucureşti...

Mi-am aruncat o privire asupra aşa-zisului târg de Crăciun organizat de Primăria Capitalei.

Mărturisesc că atunci când primarul general a anunţat că vizitatorii „târgului” său trebuie să plătească o taxă de intrare, am zis că nu poate exista ceva mai meschin.

E-adevărat că imediat m-am gândit că s-ar putea să mă fi hazardat.

Când am văzut „bradul” traforat, mi-am dat seama că avusesem dreptate.

Atât de tare m-a „lovit” imaginea acelei încropeli de scânduri aşezate în formă de „brad” încât m-am dus repede la DEX ca să verific dacă „meschin” e suficient sub toate aspectele sale semantice.

Pe lângă sensul comun arhicunoscut, sărăcăcios, zgârcit, calic, mi-a atras atenţia sensul potrivit căruia meschin trădează lipsă de generozitate, de nobleţe sufletească.

Fix aşa !

Ce naiba de generozitate sau nobleţe sufletească poate avea cel care a traforat emoţiile noastre în scânduri stinghere ordonate stupid şi sinistru.

Un schelet pentru Bucureşti !

Primarul sau cine, Doamne iartă-mă, o fi conceput porcăria asta ar avea nevoie de un consult medical sau, măcar, psihologic.

Lipsa emoţiei, a empatiei, faţă de cei care aşteaptă această perioadă tocmai pentru încărcătura sa magică şi nu e nevoie să fie neapărat religioasă, este temeiul foarte serios pentru un astfel de consult.

Copii şi maturi în căutarea continuă a copilăriei şi a emoţiilor ei, sunt duşi pe un tărâmul tern, insipid şi mincinos al lui Moş Gerilă ateul.

„Bradul” din scânduri  e ca un coşciug pe care, sinistru, ni-l oferă primarul şi primăria sa.

E ca o felicitare la o înmormântare.

Oricum, aşezarea e perfectă, sub coada calului...

„Bradul” ăsta e al lui Moş Gerilă, cel pe care nimeni întreg la minte nu-l mai aşteaptă, personajul prin care comuniştii l-au uzurpat pervers pe Moş Crăciun în conştiinţa copiilor.

Moş Gerilă....

Moşule, ştii ceva ?!

Lasă calu’ aici şi du-te !

Du-te... de-a dura !

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici