Ion Cristoiu: Cine nu se va vaccina va fi un paria în Europa, un cetăţean de mâna a doua

  • Ion Cristoiu: Dl preşedinte a zis că nu-l doare. Nu mai spun că asta a fost o prostie. El trebuia să spună, cel puţin pentru mine, că e simplu. Eu nu cred că românii sunt aşa de reticenţi. Campania de vaccinare va depinde de simplitate, de uşurinţă
  • Ion Cristoiu: Lipsa de autoritate a lui Florin Cîţu îmi spune că nu e bun premier. Nu înţeleg de ce l-au pus premier era bun ministru de finanţe. Mai bun era Ludovic Orban, care măcar avea 12 luni de exerciţiu
  • Ion Cristoiu: O grupare reformistă din PNL îşi propune ca dl. Ludovic Orban să nu mai fie şeful partidului. Dl. Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte, mi-a acordat un inteviu înregistrat, o să fie duminică seara la Aleph News, şi el vorbeşte în numele grupării
12148 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Cine nu se va vaccina va fi un paria în Europa, un cetăţean de mâna a doua

Ion Cristoiu: Cine nu se va vaccina va fi un paria în Europa, un cetăţean de mâna a doua

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că autorităţile trebuie să se concentreze pe organizarea campaniei de vaccinare al cărei succes depinde de uşurinţa cu care oamenii ajung la centrele de vaccinare şi timpul petrecut acolo.

Ion Cristoiu consideră un semnal prost faptul că medicii nu vor să se vacineze, generând neîncredere în rândul oamenilor care au reticenţe faţă de vaccin.

“Cum continuă etapa 1, dacă medicii nu vor? Noi nu avem încă o explicaţie. Ne putem răzgândi noi, că suntem pacienţi, dar nu medicul. Dacă un medic nu s-a vaccinat este de o sută de ori mai îngrijorător decât dacă nu se vaccinează şeful statului. Dacă şi medical are îndoieli… adică noi să nu avem şi el să aibă? Şi dacă e medic de ginecologie, a făcut facultate… Am pus o întrebare de pacient. De ce noi să avem încredere, care nu avem cunoştinţe medicale… Adevărata confruntare cu viaţa a hârtiei este această etapa a doua. În etapa 1 lucrurile au fost simple, îşi făceau ei singuri (…) E vorba de realitate, de viaţă. Viaţa presupune nişte chestii foarte mici. Sigur că a fost frumos la Klaus Iohannis. Succesul acestei campanii, cel puţin din punctul meu de vedere, nu depinde de publicitatea în care ei vâră bani inutili (…) M-am plictisit să-I aud, şi pe Gheorghiţă la radio, nici acum nu au modificat… nu înţelegeţi cât sunt de neglijenţi, de neghiobi? Au făcut în decembrie la RRA o campanie, s-au înregistrat că <eu mă voi vaccina>. Între timp s-au vaccinat. Dle, nici măcar atâta lucru nu au făcut. Aud în fiecare zi pe domnişoara Mahler, că deja o ştiu pe de rost,  <sunt mamă, la la la, mă voi vaccina>. Păi nu s-a vaccinat? Nici atâta lucru, unu să spună băi, hai să schimbăm reclama aia”, a explicat publicistul vineri, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu spune că vaccinarea e ca mersul la vot, nu eşti obligat să te duci, şi din acest punct de vedere, autorităţile trebuie să organizeze a doua etapă de vaccinare cât mai simplu astfel încât accesul să fie uşor şi să nu ne consume timp.

“Bun, dl preşedinte a zis că nu-l doare. Nu mai spun că asta a fost o prostie. El trebuia să spună, cel puţin pentru mine, că e simplu. Eu nu cred că românii sunt aşa de reticenţi. Campania de vaccinare va depinde de simplitate, de uşurinţă. V-am dat înainte un exemplu. Eu remarc faptul că la radio este o rubrică, un vaccin pentru viaţă şi vin nişte papagali Gheorghită, Mahler, Arafat şi toţi spun mă voi vacina, dar ei s-au vaccinat. Unul nu s-a gândit măcar hai să schimbăm. Iată lucruri mici şi de aia nu merge. Vaccinarea e aproape ca mersul la vot. Nu depinde… da, dacă am o problemă medicală mă duc şi stau la triaj două zile, că mor. Aici care e problema, dacă vreau mă duc, dacă nu, nu şi atunci trei sferturi din ei sunt descurajaţi. Prima întrebare e cât stau şi cum? De ce să pierd timpul. Trebuie să fie posibilitatea să te vaccinezi aproape peste tot şi STS tot are bani făcea o platformă şi mă autoprogramăm. Şi pentru că există români care nu au încredere în această programare online, creeam nişte centre sau nişte callcentere pentru ei. Că la dl preşedinte al nostru, Schwarzenegger care are muşchii mari, a mers. Credeţi când ajungem acolo nu va fi coadă?”, s-a întrebat publicistul.

Ion Cristoiu avertizează că persoanele care nu se vor vaccina vor deveni o paria în Europa, cetăţeni de mâna a doua cărora li se va interzice accesul în avioane, la presiunea marilor puteri din UE.

“Din decembrie încoace noi discutăm despre cei care nu se vaccinează. Pentru Dumnezeu, hai să terminăm cu cei care vor. Deocamdată noi nu am vaccinat pe nimeni din cei care vor (…) cine nu se va vaccina, va fi un paria în Europa. Din punctul acesta de vedere va fi cetăţean de mâna a doua. Deja marile puteri au discutat şi nu te vei putea urca avion… nici pe youtube nu vei intra. Ca să poţi să rezolvi pandemia la nivel global, trebuie să fie toţi vaccinaţi. Că degeaba s-au vaccinat nemţii dacă nu se vaccinează francezii. Ca să dai drumul la circulaţie, la economie, se va impune asta (…) se vor face asemenea măsuri încât nici să ieşi din casă nu vei putea. O să vedeţi, o să vină mall-urile… Ei acum spun că nu-i nimic, dar  sub presiunea UE, vor spune gata, nu te poţi urca în avion”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu: Lipsa de autoritate a lui Cîţu îmi spune că nu e bun premier

Publicistul Ion Cristoiu critică lipsa de direcţie a Guvernului Cîţu după alegerile parlamentare, precum şi modul premierului de a comunica.

“Nu am pomenit în perioada postdecembristă un guvern care după o lună să nu-şi dea seama ce vrea. Nu ştiu în ce direcţie mergem. Având în vedere că există trei guverne într-unul singur nu înţeleg ce spune Ciţu, nu înţeleg ce vrea. Premierul României trebuie să fie prezent acum la toate televiziunile şi să mă facă pe mine să uit de frig, de zloată, de vaccinare. Prima mare problemă – nu ştie să vorbească, înghite silabele, nu se poate aşa ceva. Nu are minima condiţie de primar de cătun, nu are idei. Dvs. aţi înţeles ce vrea el, premierul, de la noi? În toate guvernele postdecembriste, premierul întruchipa o politică. La el sunt două probleme. Şi dacă ar fi premier unui guvern de 80%, nu comunică, nu transmite. În cadrul acestei coaliţii este cu atât mai important ca premierul să fie vedeta, stâlpul pentru că fiind racul broasca şi o ştiucă, partide şi miniştri care spun fiecare ce vrea, îi domină. Lipsa lui de autoritate îmi spune că nu e bun premier. Nu înţeleg de ce l-au pus premier era bun ministru de finanţe. Mai bun era Ludovic Orban care măcar avea 12 luni de exerciţiu”, a afirmat publicistul vineri la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu susţine că situaţia în care află acum coaliţia de guvernământ, cu un USRPLUS dominant, este una fără precedent, deoarece nu există deocamdată soluţii pentru reconfigurarea arcului guvernamental.

“E clar că, în interiorul acestei coaliţii, USRPLUS e singurul partid care vorbeşte, care iese în public şi miniştrii lor continuă campania electorală şi critică PNL mai rău ca în campania electorală. Nu vor reuşi să fie un guvern adevărat. Nu au un premier, cineva care să dea un semnal <potoliţi-vă!> şi în al doilea rând nu se vor împăca pentru că USRPLUS nu are experienţă de conducere şi atunci în loc să facă vin şi vorbesc. În al treilea rând, ghinionul acestei ţări e că nu există o soluţie. Dacă USRPLUS ar şti că mâine poate să vină în locul lor un alt partid, s-ar potoli. Aşa zice că fără mine nu se poate face nimic. Nu cred că am mai întâlnit în posdecembrism o asemendea situaţie fără ieşire. Singura soluţie, dar nu se conturează acum, e să plece unul dintre partide şi să vină PSD sau AUR”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu: O grupare reformistă din PNL îşi propune ca dl. Ludovic Orban să nu mai fie şeful partidului

Publicistul Ion Cristoiu anunţă că PNL se va confrunta în perioada următoare cu o tuburare internă puternică, care va viza funcţia de preşedinte al partidului deţinută de Ludovic Orban, semnalul fiind dat de reprezentatul grupării reformiste, prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan, la Interviurile lui Cristoiu, duminică, 17 ianuarie, ora 20.00, la Aleph News.

”PNL nu există. A trecut deja o lună de la alegeri şi nu au avut până acum nicio analiză a dezastrului, că a fost un dezastru. PNL se confruntă cu o tulburare internă puternică. Dl. Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte mi-a acordat un inteviu înregistrat, o să fie duminică seara, şi el vorbeşte în numele unei grupări, puternic reformistă din PNL, care îşi propune ca dl. Ludovic Orban să nu mai fie şef la PNL. Ei vor să convoace cât mai repede un congres. PNL va trece printr-o perioadă serioasă de tulburări. Ei nu au făcut nicio analiză. Au ajuns la 18% acum, coboară pentru că nu fac nimic şi domină USRPLUS. Dl. Rareş Bogdan a făcut o analiză extraordinară a cauzelor a acestui dezastru. Mi-a făcut o dezvăluire şi anume câţiva dintre ei se aşteptau să fie invitaţi să candideze la parlamentare şi mi-a explicat că orice încercare de a spune ceva într-o şedinţă colectivă s-a lovit de dragnismul lui Ludovic Orban. Adică Ludovic Orban e mai tiran în PNL decât era Liviu Dragnea în PSD. Şi de aceea scopul acestei grupări reformiste este democratizarea partidului. Rareş Bogdan explică în numele grupării că o face acum pentru că au trecut alegerile şi că acum e momentul. El spune un lucru: mereu atrage atenţia asupra dezastrului PNTCD. Spune că, dacă nu se întâmplă ceva cu PNL-ul şi nu se democratizează, în 2024 vom avea AUR 30% şi PSD 40%”, a dezvăluit publicistul.

Ion Cristoiu a mai spus că PSD e pe cale să facă o greşeală uriaşă prin readucerea lui Robert Negoiţă în partid.

“PSD-ul nici el nu există şi e pe cale să facă acea greşeală uriaşă cu readucerea cu fanfară a dlui Robert Negoiţă. Da, va reuşi şi dl. Negoiţă a pus chiar condiţii. Nu-l înţeleg pe dl. Marcel Ciolacu. Ca să-l poată să-l aducă va fi un congres în care PSD se aliază cu Robdert Negoiţă, cu o persoană fizică? Aţi mai pomenit aşa ceva? Ce e robert Negoiţă? E CIA, e fiul lui Biden? Bine el are un interes foarte mare pentru că are nevoie de Consiliul General al Capitalei că are nişte afaceri cu terenurile, aşa spune lumea. Omul ăsta a făcut cea mai mare pagubă. Gabi Firea şi PSD au pierdut Bucureştiul din cauza lui. Victor Ponta a pierdut tot din cauza lui că a făcut partidul ăla, Alianţa pentru Bucureşti”, a explicat publicistul.

Despre AUR, Ion Cristoiu spune  că merge foarte bine, cu condiţia ca Diana Şoşoacă să ţină cont că e politician şi nu vedetă. “ E singurul partid care a mers foarte bine. A făcut presiuni, s-a întâlnit cu ministrul Educaţiei. Este singurul partid care a existat”, a conchis publicistul.

 

TOPUL SĂPTĂMÂNII

În topul săptămânii, realizat de publicistul Ion Cristoiu, locul 1 este ocupat de ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, iar ultimul de preşedintele Klaus Iohannis.

Locul 5 – Klaus Iohannis, preşedintele României

“Klaus Iohannis, pentru că şi-a etalat muşchii şi a spus un text pe care i l-au făcut ăia şi să-mi spui mie, poporului român, că nu doare… putea să spună şi el o vorbă mai mare gen un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire. A fost o zicere cam penibilă pentru un asemenea moment istoric”.

Locul 4”- Florin Cîţu, premierul României

“Dl. Florin Câţu, care ar trebui, în timp ce vorbeşte, să fie unul care traducă limbajul, să fie subtitrat. Nu înţelegi ce spune, chiar e o problemă. Eu dacă nu am stenograma, nu înţeleg, uneori dau înapoi”.

Locul 3- Liviu Dragnea, fost preşedinte al PSD

“Dl. Liviu Dragnea, care a fost chemat la DNA şi e acuzat că a dat bani cu prilejul învestirii lui Donald Trump. A dat mâna, au făcut poze cu Trump şi ăştia îl acuză de foloase necuvenite. Nu înţeleg care, că a dat mâna cu Donald Trump, care nu i-a dat o bere, nici măcar nu l-a invitat să bea un pahar de vin. Dosarul a apărut pentru că trebuia să arătăm şi noi acum că suntem cu Biden. E un fel de copită incorectă dată lui Trump de regimul Iohannis”.

Locul 2- Anca Dragu, preşedintele Senatului

“Anca Dragu, care am înţeles că vrea să dărâme gardul din jurul Senatului. Vrea o revoluţie care constă în dărâmarea gardului din jurul Senatului şi o comisie senatorială care să revizuiască Constituţia, care este imposibilă”.

Locul 1- Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene

“Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene, pentru că e singurul ministru userist, care a pus o problemă fundamentală, care ţine de banii de la Bruxelles, şi anume că trebuie să refacem Planul Naţional de Rezilienţă şi ne-a spus că 27% trebuie să fie căi ferate şi vreo 37% eolienne”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici