Ion Cristoiu: „Eu nu cred în succesul acestei rebeliuni. Sunt 20.000 de mercenari împotriva armatei ruse, care are 3 milioane”

  • Publicistul Ion Cristoiu spune că, înainte de toate analizele, trebuie luat în calcul cine l-a manipulat pe Prigojin.
  • Ion Cristoiu nu crede în succesul acestei mişcări, considerând că mercenarii, în număr de 20.000, nu pot rezista armatei ruse, de trei milioane de soldaţi.
  • Publicistul Ion Cristoiu spune că lichidarea grupului Wagner a început prin atentatele, inclusiv la Sankt Petersburg.
1385 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: „Eu nu cred în succesul acestei rebeliuni. Sunt 20.000 de mercenari împotriva armatei ruse, care are 3 milioane”

Ion Cristoiu: „Eu nu cred în succesul acestei rebeliuni. Sunt 20.000 de mercenari împotriva armatei ruse, care are 3 milioane”

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a declanşat o rebeliune în Rusia şi susţine că a preluat controlul asupra cartierului general militar din regiunea Rostov. Prigojin cere să se întâlnească cu şefii ruşi ai Apărării, în timp ce trupele sale, conform spionajului britanic, se îndreaptă spre Moscova. Publicistul Ion Cristoiu spune că, înainte de toate analizele, trebuie luat în calcul cine l-a manipulat pe Prigojin. Trupele de mercenari Wagner ar fi, potrivit publicistului, ale statului rus, plătite de preşedintele Vladimir Putin.

„Noi trebuie sa plecăm de la un adevăr şi date exacte care arată că până acum 30 minute, Prigojin nu a spun nimic despre Putin. El era în război al unui grup de mercenari cu conducătorii armatei. În dimineaţa aceasta, Vladimir Putin a optat pentru conducerea armatei, ca să ne dăm seama că toată maşinăria de propagandă, de război, inclusiv Marea Britanie, precum şi presa care a pus în mişcare, gata se prăbuşeşte statul rus, se prăbuşeşte Putin, dar ca să ne dăm seama, trebuie să vedem cine l-a manipulat pe Prigojin. După părerea mea, Putin. Greu de presupus că această grupare armată nu a venit cu banii lui Prigojin de acasă, iar această grupare a fost mai ales pusă de către conducerea statului rus pentru a rezolva diferite probleme, pentru a spune. Aceşti oameni care sunt în vizorul, în armata lui Prigojin, sunt până la urmă mercenari ai statului rus”, a declarat publicistul Ion Cristoiu la Aleph News.

Ion Cristoiu: „Eu nu cred în succesul acestei rebeliuni”

Referitor la succesul acestei mişcări pornite de grupul Wagner, Ion Cristoiu nu crede în succesul acesteia, considerând că mercenarii, în număr de 20.000, nu pot rezista armatei ruse, de trei milioane de soldaţi.

„Eu nu cred în succesul acestei rebeliuni. Sunt 20.000 de oameni, sunt mercenari în faţa statului până la intervenţia lui Putin. Până în această dimineaţă, Prigojin nu a zis în niciun moment, dimpotrivă, cumva l-a menajat pe Putin, am înţeles că a scris că Putin a optat, deci o să-l avem preşedinte. Opţiunea, faptul că Putin, pe de o parte i-a declarat trădători, pe de alta, după părerea mea, exagerează, sunt 20.000 de oameni, în timp ce armata rusă are 3 milioane. Acel grup nu este ucrainean, sunt ruşi plătiţi de Rusia. Armata a fost folosită de statul rus în afara Rusiei pentru diferite operaţiuni în aşa fel încât Rusia să se spele pe mâini. Eu vă mai atrag atenţia că mai este un lucru foarte important, cu ceva timp în urmă occidentalii au ameninţat că identifică cu ISIS acest grup”, spune Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: „Lichidarea grupului Wagner a început prin atentate”

Publicistul Ion Cristoiu spune că lichidarea grupului Wagner a început prin atentatele, inclusiv la Sankt Petersburg, ale unor propagandişti de ai lui.

„E ceva în neregulă. Oricât de tare i s-ar umfla capul nu poţi şi nu cred că au venit comisarii occidentali şi el este atât de imbecil încât să asculte o promisiune a americanilor că după ce eşuează rebeliunea îl extrag şi îl duc unde? Lichidarea acestui grup a început prin atentatele, inclusiv la Sankt Petersburg, ale unor propagandişti de ai lui. Ca o analiză arată că o rebeliunea este influenţată, iar cel care câştigă va fi Putin. Va putea să aibă şi el probleme cu armata că şi el nu îşi permite să se schimbe cu Şoigu. Mai mult ca sigur propaganda rusă va pune pe seama lui Prigojin în toate crimele de război”, susţine publicistul.

„Avem nişte ameninţări. Trupele s-au dus repede la Sankt Petersburg, nu pe teritoriul rus. Avem declararea în afara legii a grupului respectiv de către Vladimir Putin. Conflictul a pornit între ei şi armata de rând. Au exagerat când au spus tot ce au făcut, aşa cred eu. Ei sunt nişte simpli mercenari, sigur, sunt nişte mercenari ai lui Putin, dar intervenţia lui Putin a contat, până în dimineaţa aceasta sunt convins că Prigojin a pariat pe Putin. Poate a fost manipulată”, conchide publicistul Ion Cristoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici