Ion Cristoiu: Liderii PCR făceau zid în jurul lui Nicolae Ceauşescu. La fel fac zid în jurul lui Klaus Iohannis şi liderii PNL

  • Ion Cristoiu: Politicienii au oferit spectacolul greţos al oportunismului şi slugărniciei. Liderii PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, au bătut cîmpii despre necesitatea de a se cumpăra o aeronavă prezidenţială. O nenorocită încercare de a abate atenţie de la esenţa dezbaterii
  • Ion Cristoiu: Nu faptul că Klaus Iohannis n-a luat o cursă de linie, ci faptul c-a închiriat un avion privat de un lux orbitor, avion care l-a luat de acasă, de la Sibiu, cînd ar fi fost normal ca preşedintele să plece de la Otopeni, fie şi pentru a conferi plecării nota de necesară acţiune oficială şi nu conjugală.
  • Ion Cristoiu: E limpede că liderii PSD au avut grijă să nu-l supere cumva pe Marele Padişah. Cei al PNL – Partidul care şi-a asumat rolul de fermoar la prohabul prezidenţial - au sărit în ajutorul lui Klaus Iohannis. Preşedinta interimară a Senatului, Alina Gorghiu, a reuşit chiar să fie dezgustătoare în slugărnicia ei deplină.
1366 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Liderii PCR făceau zid în jurul lui Nicolae Ceauşescu. La fel fac zid în jurul lui Klaus Iohannis şi liderii PNL

Ion Cristoiu: Liderii PCR făceau zid în jurul lui Nicolae Ceauşescu. La fel fac zid în jurul lui Klaus Iohannis şi liderii PNL

Despre Călătoria de lux a lui Klaus Iohannis în Japonia am vorbit atît în jurnalul meu video, cît şi la emisiunile de la Evenimentul zilei, una realizată de Ionuţ Cristache, cealaltă de Robert Turcescu. Miercuri, 8 martie 2023, comentînd imaginile din avionul ultraluxos, dar şi pozele cu cei doi soţi – Klaus şi Carmen – ţinîndu-se de mînă şi avînd obiectivul turistic în spate, semn că s-au fotografiat în stilul provincialismului din secolul anterior, Robert Turcescu a recomandat părinţilor să ureze copiilor să ajungă precum Klaus Iohannis în Japonia. Fericit că e în Japonia cu aleasa inimii, despărţit definitiv de problemele ţării pe care o conduce. Ce-şi poate dori mai mult un om pe lumea asta decît o asemenea situaţie?:

Avion privat, de luxul celor folosite de şeici, care te ia de acasă, de la Sibiu, shopping şi plimbări romantice prin Ţara Soarelui Răsare.

Intervenind, am ţinut să evidenţiez ceea ce eu am numit, în cazul Klaus Iohannis, analfabetismul moral. Bunul simţ, expresie şi a culturii organic asimilate, cere să nu-ţi afişezi luxul, bogăţia, superioritatea nivelului de trai faţă de nivelul de trai al celor din jur. Luxul după care Klaus Iohannis se dă în vînt mărturiseşte mentalitatea unui parvenit. Pe vremea lui Harun al Rashid, luxul în care se scălda califul era semnul puterii. Erai chiar obligat să-ţi afişezi luxul pentru ca supuşii să te considere Cel Ales, deosebit de ei. În lumea occidentală de azi nici măcar bogaţii nu se mai dedau luxului afişat. A rămas luxul afişat, lux ostentativ, apanajul oligarhilor din Est. Nu al politicienilor, ci al oligarhilor. Din acest punct de vedere Klaus Iohannis e o apariţie stranie în lumea politică a Europei de azi.

Prin toate notele sale – obsesia de oligarh pentru luxul greoi şi inutil, dispreţul faţă de românul rămas acasă pentru a se lupta cu gropile şi facturile, folosirea banilor de la Buget, daţi de cetăţeni prin taxe şi impozite, pentru a face excursii costisitoare în străinătate, grija de a nu-şi bate capul, hotărîrea de a profita la maximum de avantajele materiale ale funcţiei de preşedinte – au stîrnit bombăneli populare. În acest condiţii, te-ai fi aşteptat ca politicienii români să ia poziţie critică faţă de noua călătorie de lux a cuplului Klaus Iohannis – Carmen Iohannis.

 În cele mai multe ţări din Europa lui Klaus Iohannis i s-ar fi cerut demisia.

 La noi însă, politicienii au oferit spectacolul greţos al oportunismului şi slugărniciei. Liderii PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, au bătut cîmpii despre necesitatea de a se cumpăra o aeronavă prezidenţială. O nenorocită încercare de a abate atenţie de la esenţa dezbaterii:

 Nu faptul că Klaus Iohannis n-a luat o cursă de linie, ci faptul c-a închiriat un avion privat de un lux orbitor, avion care l-a luat de acasă, de la Sibiu, cînd ar fi fost normal ca preşedintele să plece de la Otopeni, fie şi pentru a conferi plecării nota de necesară acţiune oficială şi nu conjugală.

 E limpede că liderii PSD au avut grijă să nu-l supere cumva pe Marele Padişah. Cei al PNL – Partidul care şi-a asumat rolul de fermoar la prohabul prezidenţial - au sărit în ajutorul lui Klaus Iohannis. Preşedinta interimară a Senatului, Alina Gorghiu, a reuşit chiar să fie dezgustătoare în slugărnicia ei deplină.

E limpede că între reacţiile liderilor PNL şi reacţia poporului s-a întins o prăpastie.

Nu ştiu liderii PNL de o asemenea stare de spirit?

Nu-şi dau seama că scufundă şi mai tare PNL, de bolovanul care e Klaus Iohannis, agăţat de gîtul partidului, atîrnîndu-se şi ei, cu declaraţiile lor în favoarea turistului de lux?

Îşi dau seama, fireşte.

Şi atunci de ce o fac?

În recenta sa carte de memorii marele istoric Ioan Scurtu încearcă pe pagini întregi să dezlege marea enigmă a ultimilor ani de domnie a lui Nicolae Ceauşescu.

Pe cît creştea ura faţă de Conducător, pe atît creşteau laudele deşănţate aduse de membrii CPEx.

La emisiunea Faţă-n faţă cu Ion Cristoiu de marţi seara, am căzut de acord cu Ioan Scurtu că nu era vorba de slugărnicie. Era vorba de oportunism.

Liderii PCR, chiar şi cei luminaţi precum Ştefan Andrei, Paul Niculescu Mizil, Dumitru Popescu, Gogu Rădulescu ştiau că funcţiile lor, funcţii care le aduceau privilegii, nu depindeau de popor, ci de Nicolae Ceauşescu.

Totul era să te pui bine cu Nicolae Ceauşescu.

Poporul nu conta.

Ca şi liderii PCR, liderii PNL nu sînt slugarnici.

Sînt oportunişti.

Aşa cum au fost şi liderii PDL, care-l cîntau pe Traian Băsescu, căruia îi ziceau Zeus, cîtă vreme bunăstarea lor depindea de el şi nu de popor, ca acum, cînd fostul nu mai are putere, să-l înjure pe rupte.

Liderii PNL ştiu că funcţiile lor depind de Klaus Iohannis şi nu de Popor.

Alina Gorgiu a ajuns preşedinte al Senatului nu pentru c-a fost aleasă de popor, ci pentru că a binecuvîntat-o Klaus Iohannis.

 Marcel Ciolacu ştie că funcţia de premier, la care rîvneşte, nu depinde de popor, ci de Klaus Iohannis.

De aceea se zbat să se pună bine cu Klaus Iohannis.

De aceea, îl vor înjura cînd nu va mai fi preşedinte.

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici