Ion Cristoiu: Omicron – Ultima strigare a Pandemiei ?!

  • Ion Cristoiu: Zilele din urmă au creat în chestiunea Pandemiei o zăpăceală absolută. Pe de o parte mulţi specialişti în plan european susţin că Omicron înseamnă sfîrşitul Pandemiei. Pe de alta, Cioclii Apocaliptici dau valului 5 dominat de Omicron proporţiile unui sfîrşit de lume.
  • Ion Cristoiu: Pentru ediţia de luni, 17 ianuarie 2022, a Jurnalului meu video, doctorul Adrian Marinescu mi-a acordat un interviu. Domnia sa a ţinut să susţină la un moment dat: „Spun şi îmi asum: eu cred că este ultima strigare importantă a Pandemiei”.
  • Ion Cristoiu: Adrian Marinescu a mai afirmat: "Vă spun ceva interesant: deja am intrat în etapa de convieţuire, despre care eu vorbeam încă de anul trecut. Etapa de convieţuire înseamnă că, cei mai mulţi dintre noi, în momentul în care ne infectăm, vom face nişte forme uşoare care vor trece de la sine".
13015 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Omicron – Ultima strigare a Pandemiei ?!

În mai multe rînduri, atît pe cristoiublog.ro cît şi în emisiunile de la Aleph News, mi-am exprimat deosebita consideraţie pentru doctorul Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balş. Sînt multe motive pentru care l-am apreciat şi îl apreciez pe doctorul Adrian Marinescu. Aş putea apela la adevărul că domnia sa e un specialist de excepţie în boli infecţioase. În cei doi ani de Pandemie, Institutul s-a profilat exclusiv pe tratarea Covid 19. Medic de teren ca să zic aşa, şi nu de birou, Adrian Marinescu s-a ocupat de tratarea a sute de pacienţi în saloanele de care a răspuns.

Aş putea invoca şi felul de a fi al doctorului Adrian Marinescu. Aşa cum remarcam pe parcursul interviului pe care mi l-a dat pentru Aleph News, Adrian Marinescu a respins şi respinge nevoia multor medici de a-şi manifesta nevoia de putere pe seama pacienţilor.

Principalul motiv pentru care am o deosebită consideraţie faţă de Adrian Marinescu trimite la o realitate nefastă creată de Pandemie:

Ivirea şi înflorirea Cioclilor Apocaliptici.

Mulţi medici, chiar şi dintre cei mai buni, au obsesia vedetismului mediatic. Pentru ei apariţia la televizor, cultivarea ca vedete de către presă sînt lucruri rîvnite mai tare decît banii. Presa trăieşte din dramatizări de proporţii, din nevoia de Apocalipsă. De aici şi ceea ce Argentoianu remarca în paginile Universului condus de Stelian Popescu:

Clişeul lui Putea fi ...

Breaking News- Putea fi o tragedie, chiar dacă n-a fost.

O mare parte din excesele dictaturii sanitare au izvorît din atmosfera apocaliptică formată şi întreţinută de presă de dragul ratingului sau al tirajului.

Aşa s-a ajuns la ivirea şi înflorirea Cioclilor Apocaliptici.

Aceştia au fost şi sînt medici, dar şi amatori (dentişti, psihiatri, administratori de bloc) care şi-au dat seama că pentru a fi tot timpul pe micul ecran sau pe site-uri trebuie să dramatizeze realităţile prin exagerarea nesăbuită a pericolelor. Fiecare val a fost prefaţat de profeţiile negre ale Cioclilor Apocaliptici. Şi cu cît Cioclii Apocaliptici exagerau mai tare, cu atît ei apăreau mai des la televizor.

În Top 10 al personajelor din 2020, realizat la solicitarea Aleph News, l-am trecut şi pe doctorul Adrian Marinescu, pentru „c-a reuşit să ne vorbească despre Pandemie fără a fi Cioclu Apocaliptic”.

În 15 februarie 2021, comentînd interviul pe care i l-am luat în emisiunea din 14 februarie 2021, de pe Aleph News, scriam că l-am invitat pe dr. Adrian Marinescu din două motive:

1) E „unul dintre puţini medici specialişti în Covid 19 care, în intervenţiile sale din spaţiul public a depăşit hotarele speculaţiei pentru a medita cu voce tare asupra aspectelor sociologice şi chiar filosofice ale Pandemiei”.

2) „Doctorul Adrian Marinescu, una dintre vedetele Pandemiei şi Vaccinării, nu s-a numărat printre Cioclii Apocaliptici. Intervenţiile sale au fost totdeauna lucide, raţionale, nu de puţine ori polemice cu intervenţiile Apocaliptice.”

Nu de puţine ori, cînd spaţiul mediatic românesc, dar şi european devenea un balamuc din care nu înţelegeam nimic, l-am sunat pe doctorul Adrian Marinescu pentru a-i cere părerea. Nu neapărat ca s-o public. Voiam ca simplu cetăţean să aflu punctul de vedere al unui specialist calm, echilibrat, rămas neatins de morbul Apocalipsei profetizate.

Uneori, la capătul unei discuţii telefonice l-am rugat pe dr. Adrian Marinescu să aibă o intervenţie la Jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro, pentru ca şi telespectatorii să afle ce-mi spusese personal doctorul Adrian Marinescu.

Zilele din urmă au creat în chestiunea Pandemiei o zăpăceală absolută.

Pe de o parte mulţi specialişti în plan european susţin că Omicron înseamnă sfîrşitul Pandemiei.

Pe de alta, Cioclii Apocaliptici dau valului 5 dominat de Omicron proporţiile unui sfîrşit de lume.

Era normal să apelez la doctorul Adrian Marinescu.

Pentru ediţia de luni, 17 ianuarie 2022, a Jurnalului meu video, doctorul Adrian Marinescu mi-a acordat un interviu.

Domnia sa a ţinut să susţină la un moment dat:

„Spun şi îmi asum: eu cred că este ultima strigare importantă a Pandemiei”.

Sub semnul acestui adevăr a stat interviul video, întins pe o oră.

Iată cîteva fragmente mai semnificative:

„Simţiţi presiune pe spital?

Situaţia e destul de echilibrată în spital în momentul de faţă. În ultimele săptămâni, vin ceva mai mulţi pacienţi, dar este chiar o situaţie echilibrată. Părerea mea este în felul următor, referitor la valul 5. Aproximativ 2% dintre cei care fac infecţia au nevoie în mod real de spitalizare, adică un procent mic. Dintre cei care vin la Matei Balş, cam unu din 5 se internează. Ceilalţi 4 sunt evaluaţi şi se întorc acasă şi sunt monitorizaţi de medicul de familie. Rezolvarea pentru valul 5, care, după părerea mea va fi destul de scurt, ar trebui să se facă în prespital, nu la spital.

Cu siguranţă că a început valul 5, dar apropo de ştirile astea alarmiste, acestea existau şi mai demult. În pandemie, mesajele nu s-au schimbat. Aţi văzut cum sunt ştirile? «Astăzi avem 10 000 de cazuri!» În loc să spună, mai departe, «da, dar din fericire, doar 2% au ajuns să se interneze, restul au forme uşoare!». Nu am auzit treaba asta.

Vă spun ceva interesant: deja am intrat în etapa de convieţuire, despre care eu vorbeam încă de anul trecut. Etapa de convieţuire înseamnă că, cei mai mulţi dintre noi, în momentul în care ne infectăm, vom face nişte forme uşoare care vor trece de la sine. Desigur, nu ne culcăm pe ureche că toţi vor avea forme uşoare, de-asta şi spun, această convieţuire încă nu e armonioasă. Va creşte numărul de cazuri, va fi un interval scurt, după părerea mea, va fi vorba de nişte săptămîni. Probabil prin februarie vom atinge acel maxim, iar din luna martie lucrurile vor arăta mult mai bine. Spun şi îmi asum: eu cred că este ultima strigare importantă a pandemiei.

Ar fi bine ca după asta să urmărim ce a spus fiecare în media în aceşti doi ani de pandemie şi să vadă dacă se potriveşte.

Orice microorganism, în acest caz un virus, are un ciclu natural şi este clar că, la un moment dat, apare uzura şi că noile variante virale, indiferent de mutaţiile pe care le suferă, înseamnă, la un moment dat, o variantă uşoară. Se spune că vom rămîne permanent cu virusul, eu nu cred acest lucru. Virusul slăbeşte, apoi moare. Coronavirusuri am avut şi înainte de pandemie şi vom mai avea, dar nu SarsCov 2. SarsCov 2 va slăbi şi o să dispară într-un interval de timp. Vor fi cazuri izolate, care nu mai înseamnă un impact la nivelul populaţiei.

Vreţi să spuneţi că nu vom mai avea restricţii?

Restricţiile ţin de partea politică, eu vă spun ce se întîmplă din punct de vedere medical. Şi dacă din punct de vedere medical lucrurile se aşază, nu văd o logică să nu renunţăm şi la acele măsuri.

Despre copii

Cînd ai o variantă uşoară, cum este Omicronul, este evident că ne infectăm toţi. Copiii se infectează şi ei. Cei mai mulţi fac forme uşoare. Cei mai vulnerabili rămîn persoanele, eu nu le spun în vîrstă, ci mature, şi cei care au boli cronice. Eu cred că dacă mîine s-ar ridica toate restricţiile şi s-ar spune că totul e normal, eu, dacă sunt vulnerabil, nu aş asculta ce-mi spun autorităţile şi aş fi atent pînă trece infecţia cu SArsCov2. Că mi-ar fi frică.

Dvs spuneţi că nu se năpusteşte peste copii, aşa cum se spune.

Aici sunt acele ştiri care încep cu numărul de infecţii. Spun pe burtieră că «sunt afectaţi numai copiii». Nu are nicio legătură cu partea ştiinţifică sau reală.”

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici