COMENTARIU Sorin Avram: Cu pumnul nu mai e bine, dar putem să ne mai dăm coate?

1099 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Cu pumnul nu mai e bine, dar putem să ne mai dăm coate?

Debutul pandemiei i-a găsit în plină criză de bâlbâială pe specialiştii invocaţi de autorităţi de fiecare dată când acestea iau decizii referitoare la combaterea răspândirii noului coronavirus. De pildă, Adrian Streinu Cercel ne spunea că degeaba folosim spirtul medicinal: „Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demonstrat că nu este activă pe coronavirus”. Între timp, spirtul a devenit numai bun pentru dezinfectarea mâinilor.

De la specialişti am învăţat că nu este bine să dăm mâna atunci când ne întâlnim cu un cunoscut, dar o atingere a pumnilor este în regulă. În cele câteva luni de pandemie am văzut cum arată pumnii lui Nelu Tătaru, ai lui Marcel Vela şi ai lui Raed Arafat. Acum vine acelaşi domn Cercel şi ne spune că nu e bine cu pumnul: „De ce? Pentru că în momentul în care aţi făcut acest gest, luaţi de pe mâna partenerului microbii şi următoarea mişcare este să îi puneţi în palmă, în căuşul palmei, iar de aici la faţă nu mai este decât un pas”.

Dar salutul cu cotul rămâne valabil? Ori s-ar putea interpreta, în sensul că dacă ne dăm coate vor spune specialiştii că râdem de ei.

Campania electorală este abia la început şi cu siguranţă că vom afla şi alte lucruri noi de la specialişti. De la specialistul Adrian Streinu-Cercel, candidat la Senat din partea PSD, de la specialistul Alexandru Rafila, candidat PSD la Camera Deputaţilor, de la specialistul Nelu Tătaru, candidat din partea PNL la Camera Deputaţilor, şi a celorlalţi specialişti care nu candidează, dar care susţin pe faţă sau discret diferite liste şi care susţin cu tărie că trebuie să păstrăm distanţa fizică, să ne spălăm des pe mâini, să purtăm mască şi să ne prezentăm la urne, pentru că vor fi luate toate măsurile astfel încât să nu ne infectăm cu noul coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici