COMENTARIU Sorin Avram: Unde sunt banii, domnule Cîţu?

Lăudătorii ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, ori sunt plecaţi la muncă în străinătate, ori sunt în campanie electorală pentru PNL, ori sunt într-o vacanţă prelungită, din moment ce acesta trebuie să se laude singur. Domnul Cîţu a făcut marele anunţ: economia României şi-a revenit, aşa cum a prevăzut domnia sa, adică în ”V”.

2086 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Unde sunt banii, domnule Cîţu?

COMENTARIU Sorin Avram: Unde sunt banii, domnule Cîţu?

Probabil că şomerii din Aiud şi profesorii din Mahmudia se aşteptau la o creştere în ”R” sau studenţii de la Litere de la Bucureşti şi rapsozii populari de la Vadu Izei, mai sceptici de felul lor, credeau că urmează o cădere în ”U”, dar iată că nemaipomenitul ministru de Finanţe a reuşit ceea ce şi-a propus, adică o revenire în ”V”, probabil că ”V” de la victorie: „Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în <V>. Astăzi, nimeni nu mai neagă acest lucru. Toate datele oficiale, INS şi Eurostat, confirmă acest scenariu. Nu ne oprim aici”. Bravo, domnule ministru! Ţineţi-o tot aşa!

Totuşi, unde sunt banii pentru tabletele elevilor? Cele 250.000 de tablete pe care Guvernul din care faceţi parte le-a promis, dare care, chipurile, nu s-au achiziţionat din cauză că Oficiul Naţional pentru Achiziţii nu a reuşit să ducă licitaţia la bun sfârşit.

Unde sunt banii pentru plata profesorilor? A profesorilor care vor trebui să lucreze peste program, pentru că pandemia de coronavirus va obliga şcolile să împartă clasele supraaglomerate. În câteva zile debutează noul an şcolar, iar Guvernul din care faceţi parte nu a stabilit cum vor fi plătiţi profesorii care vor face ore suplimentare.

Unde sunt banii pentru măştile de protecţie pentru elevi şi profesori?

Unde sunt banii pentru construirea de noi săli de clasă la şcolile supraaglomerate?

Unde sunt banii cu care ar fi trebuit construite noi secţii de boli infecţioase? Câte astfel de secţii au fost ridicate după izbucnirea crizei sanitare?

Unde sunt banii cu care ar fi trebuit să fie construite noi secţii de anestezie şi terapie intensive? Câte astfel de secţii au fost ridicate de la debutul crizei sanitare?

Unde sunt banii pentru ventilatoarele necesare secţiilor ATI?

Unde sunt banii pentru aparatele de testare de tip PCR?

Unde sunt banii necesari pentru aducerea în ţară a epidemiologilor, infecţioniştilor şi medicilor specializaţi în terapie intensivă plecaţi la muncă în străinătate şi de care România are nevoie?

Unde sunt banii, domnule Cîţu? Nu ăia care vor fi daţi pentru autostrăzi, drumuri expres, spitale regionale, avioane, planoare şi mutatul munţilor, ci banii pe care Guvernul din care faceţi parte i-a dat până acum pentru Sănătate şi Educaţie? Deci, nu banii promişi şi cei din declaraţiile de presă şi din postările pe Facebook, ci banii daţi efectiv.

Da, ne spălăm pe mâini, păstrăm distanţa şi purtăm mască, dar, totuşi, unde sunt banii, domnule Cîţu?

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici