Alertă cu bombă la Roma, cu câteva ore înainte de meciul Italia-Elveţia

  • Roma a fost în alertă miercuri după-amiază, după ce a fost descoperită o maşină-capcană.
  • Pachetul plin de praf de puşcă ar fi fost aşezat pe maşina unui oficial care răspunde de parcurile locale.
  • Alerta cu bombă s-a produs cu câteva ore înainte de startul meciuluiui Italia-Elveţia, de la Euro 2020.
180 afișări
Imaginea articolului Alertă cu bombă la Roma, cu câteva ore înainte de meciul Italia-Elveţia

Alertă cu bombă la Roma, cu câteva ore înainte de meciul Italia-Elveţia

Dispozitivul a fost descoperit în cartierul Prati din Roma, la 3 km distanţă de ”Stadionul Olimpic”, unde de la ora locală 21 urma să înceapă meciul din Grupa A.

Incidentul nu pare să aibă legătură cu partida de fotbal, dar astfel de evenimente afectează buna desfăşurare a unei competiţii de talia unui turneului final.

Potrivit presei italiene II Fatto şi Il Messaggero, pachetul plin cu praf de puşcă şi şuruburi conectate cu fire a fost plasat pe maşina lui Marco Doria, care se ocupă de reamenajarea parcurilor şi locurilor istorice din Roma.


Zona a fost închisă, înainte ca dispozitivul să fie dezamorsat în siguranţă de către experţii în bombe. Doria, care a încercat reforme radicale ale serviciilor parcului, este o ţintă frecventă a ameninţărilor.

Investigaţiile sunt în curs de desfăşurare în legătură cu acest incident.

Primarul Romei, Virginia Raggi, a scris pe Twitter: „Un dispozitiv a fost găsit pe maşina lui Marco Doria, preşedintele (corpului) pentru reamenajarea parcurilor şi a vilelor istorice din Roma. Un incident foarte grav, îmi exprim deplina mea solidaritate”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici