Italia s-a calificat în finala Euro 2020, după ce a învins dramatic Spania la penalty-uri

  • A fost 1-1 după 90 de minute, goluri Chiesa (Italia) şi Morata (Italia).
  • Atacantul iberic şi-a salvat echipa în timpul regulamentar, apoi a îngropat-o, ratând penalty-ul decisiv.
  • În finala de la 11 iulie, Italia va înfrunta câştigătoarea jocului Anglia - Danemarca, miercuri seară (ora 22.00).
1205 afișări
Imaginea articolului Italia s-a calificat în finala Euro 2020, după ce a învins dramatic Spania la penalty-uri

Federico Chiesa a deschis scorul Sursafoto: Mediafax

Pe Wembley, italianul Federico Chiesa a deschis scorul în minutul 60, iar colegul său de la Juventus Torino, spaniolul Alvaro Morata, a egalat în minutul 80. A fost al doilea gol pentru Chiesa la acest turneul final. Morata, criticat puternic pe reţele sociale în faza grupelor, a marcat al 3-lea gol la Euro.

Pentru a fi decis, meciul a avut nevoie de prelungiri, în primă fază. Spania a devenit prima echipă de la un turneu final care dispută 3 meciuri cu minute suplimentare. Iar meciurile respective au fost susţinute în decurs de 9 zile (celelalte două au fost cu Croaţia şi cu Elveţia - ultimul decis la penalty-uri).

În prelungiri, Spania a dominat, având posesia şi ocaziile. Dar, nu s-a mai marcat, după ce se jucase spectaculos în primele 90 de minute. Echipele au pierdut din energie în a doua repriză de prelungiri şi au apărut crampele musculare la unii jucători.

Au urmat loviturile de departajare, unde Squadra Azzurra s-a impus cu 4-2. Portarul Italiei, Gigio Donnarumma, a parat două penalty-uri.

Penalty-uri

Italia                                       Spania

Locatelli - ratare                     Olmo - ratare

Belotti - gol (1-0)                    G. Moreno - gol (1-1)

Bonucci - gol (2-1)                  T. Alcantara (2-2)

Bernardeschi - gol (3-2)          A. Morata - ratare (3-2) 

Jorginho - gol (4-2)                -

Duelul iberico-peninsular nu a fost unul oarecare. Clasicul Spania-Italia a revenit pentru al patrulea Campionat European consecutiv. Squadra Azzurra nu a putut opri Spania la două ediţie ale Euro (2008 şi 2012), iar Luis Enrique a rămas cu amintirea cotului primit de la Mauro Tassotti, la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii 1994 (triumful Italiei cu 2-1, goluri Dino şi Roberto Baggio).

La ultimul Euro, în Franţa 2016, Chiellini şi Pellé au trimis Spania acasă în turul faza a doua a competiţie (scor 2-0). Un coşmar precum cel din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Statele Unite.

În istorie, înaintea acestui joc, au fost indendificate 37 de dueluri din Spania şi Italia (11 victorii pentru fiecare echipă şi 15 remize). Marţi, la Wembley, una dintre selecţionate va trece în frunte. A fost al patrulea Campionat European consecutiv în care s-au întâlnit cele două ţări.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici