Program EURO 2020, 27 iunie: Toţi ochii sunt fixaţi pe meciul Belgia - Portugalia

  • La Budapesta se joacă Olanda - Cehia, iar batavii au anunţat că nu vor tolera eventualele scandări rasiste.
  • Partida care suscită cel mai mare interes se dispută la Sevilla, între Belgia şi Portugalia.
  • Dacă va trece şi de Belgia, Cristiano Ronaldo va înfrunta Italia, ţara care îl găzduieşte la nivel de echipă de club.
1475 afișări
Imaginea articolului Program EURO 2020, 27 iunie: Toţi ochii sunt fixaţi pe meciul Belgia - Portugalia

Program EURO 2020, 27 iunie: Toţi ochii sunt fixaţi pe meciul Belgia - Portugalia

Meci cu grad sporit de risc la Budapesta. Olanda a anunţat că ar putea părăsit terenul, dacă jucătorii săi vor fi insultaţi de către public maghiar. Prin vocea căpitului Georginio Wijnaldum, batavii au informat: ”Nu am primit niciodată insulte rasiste de la public cât m-am aflat pe teren, dar m-am întrebat ce voi face dacă mi se va întâmpla asta la Budapesta”.

Georginio Wijnaldum, mijlocaş olandez transferat de la Liverpool la PSG, a comentat ce au păţit pe Puskas Arena jucătorilor francezi Kylian Mbappé şi Karim Benzema, insultaţi de o parte a publicului.

”În acele momente, trebuie să te apropii de arbitru cu colegii tăi de echipă şi să iei o decizie. Cred că toată lumea este de acord că UEFA trebuie să protejeze jucătorii", a adăugat Wijnaldum pentru mass-media olandeză, care, la fel ca germanul Neuer, va purta un mesaj pro-LGBT, semn distinctiv la banderola de căpitan în următorul joc.

Olanda se va afla la prima deplasare, după 3 jocuri disputate pe Cruijff Arena din Amsterdam. Probleme în tabăra batavă, cantonată în localitatea Zeist. Primul care a cedat a fost Jasper Cillessen, depistat cu Covid şi nevoit să plece înaintea turneului final. După Donny van de Beek, şi Luuk de Jong, de la Sevilla, a fost obligat să părăsească naţionala Oranje.

Antrenorul Frank de Boer a primit confirmarea că jucătorul a suferit o accidentare la genunchiul stâng. Nu este ceva foarte serios (după primele verificări, staff-ulmedical a exclus necesitatea unei intervenţii chirurgicale), dar De Jong va avea nevoie de cel puţin două-trei săptămâni de repaus, pentru a-şi reveni.

În acest moment, ca soluţii rămân Weghorst şi tânărul Donyell Malen. În vârstă de 22 de ani, Malen este considerat noua vedetă a Olandei. Malen este, de asemenea, unul dintre puţinele talente pe care Ajax le-a lăsat să-i scape: a plecat la Arsenal, pentru a reveni în Olanda, dar la PSV.

Cehia merge în vârful picioarelor la acest turneu, nevăgată în seamă şli nevăzută ca un mare pericol. Nu are vedete, dar marchează goluri şi obţine calificări. A terminat pe locul 3, cu 4 puncte, o grupă cu Anglia, Croaţia şi Scoţia. A pierdut doar contra Angliei, dar Olanda transmite că nu se teme ce ar putea păţi la partida din Ungaria, cu 60.000 de spectatori în tribună.

Atacul este forţa Belgiei contra Portugaliei. ”Lukaku este arma noastră secretă”, zice De Bruyne, dar selecţionerul Roberto Martinez asigură că din ”optimi” îl vom revedea strălucind pe mijlocaşul Eden Hazard.

La portughezi, nimeni n-are loc de Cristiano Ronaldo, care tocmai a dobotâr al 50-lea record al carierei. Starul a ajuns la cota 109 goluri pentru Portugalia, cu cele două penalty-uri contra Franţei, dar vrea să-l lase în urmă pe Ali Daei, iranianul pe care tocmai l-a egalat. În afara recordului de goluri în naţională, Ronaldo a devenit primul jucător care evoluează la 5 ediţii ale Europenelor şi este la cota 14 goluri, devansându-l substanţial pe francezul Michel Platini, rămas la cota 9.

CR 7 l-a depăşit şi pe neamţul Miroslav Klose în topul marcatorilor cei mai prolifici de la Europene şi de la Mondiale (cumulate), cu un total de 21 (faţă de 19). Portugalia a fost tare cu Ungaria, dar a stat ”la cutie” cu Franţa şi nu i-a făcut faţă Germaniei. Cifrele spun că Belgia este de talia Franţei şi a Germaniei.

Întrebat de publicaţia L'Equipe despre Ronaldo, antrenorul român Loţi Boloni a povestit: ”Agresivitatea pe care o vezi la Cristiano este mai puţin văzută la Varane. Dar depinde şi de trecutul lor. Ronaldo şi-a părăsit familia la 12 ani pentru a locui într-un centru sportiv care nu era ceea ce vedem astăzi. Nu avea pe nimeni care să-l consoleze, în timp ce Varane putea pleca acasă ori de câte ori dorea”. Boloni l-a promovat pe Varane la Lens, în 2011.

A povestit şi cum se derulau antrenamentele la Sporting Lisabona, unde Ronaldo nu reuşea să-l întreacă pe brazilianul Mario Jardel.
”Lui Quaresma i-a plăcut spectacolul, Cristiano a fost concentrat să fie cel mai bun din lume. În antrenament, de obicei mă opream cu atacanţii, erau Jardel, Joao Pinto, Niculae şi el. Cristiano nu a reuşit niciodată să-l depăşească pe Jardel, iar el nu a putut accepta. Îmi cerea: 'Haide, Mister, o altă serie, o altă serie'”.
 

Meciurile de duminică

Olanda - Cehia (duminică, 27 iunie, ora 19:00, Budapesta)

Belgia - Portugalia (duminică, 27 iunie, ora 22:00, Sevilla)
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici